Još šest dana do istorijskog duela srpske braće blizanaca na meču Srbija - Švajcarska!

Potpuno nesvakidašnja situacija biće na prijateljskom meču dve reprezentacije u Staroj Pazovi, jer će jedan protiv drugog zaigrati Dalibor i Dejan Žunić, članovi Bazela

  • 6

Neobična situacija biće viđena na utakmici između kadetskih reprezentacija Srbije i Švajcarske koja će se odigrati 21. aprila na terenu u Staroj Pazovi, jer će se na njoj oči u oči naći dva brata blizanca, Dalibor i Dejan Žunić. Po prvi put u istoriji našeg fudbala dogodiće se da dva rođena brata igraju za dve različite selekcije.

Iako to na klupskom nivou nije nešto što se ne viđa svaki dan, na reprezentativnom je potpuno drukčije i nesvakidašnje. Devet minuta stariji Dalibor dobio je poziv selektora Srbije Milana Đuričića, dok je mlađi Dejan započeo kvalifikacioni ciklus u selekciji zemlje u kojoj žive njegovi roditelji.

Obojica su članovi Bazela, gde drže levu stranu defanzive, Dalibor je levi štoper, a Dejan levi spoljni. Za porodicu Žunić će ovo biti jedna pomalo neprijatna situacija, ali zato u budućnosti ne bi trebalo da bude, jer će obojica jednog dana nositi dres zemlje porekla svojih roditelja.

- Dejan je prošao zimus pripreme sa Švajcarcima i već šest meseci je na njihovom širem spisku. Sada su ga pozvali i svi smo pomalo zatečeni. Ako budu obojica toliko dobri da ih pozovu u reprezentaciju, onda nema dileme za koga će igrati. Sada je naša želja bila da dejan završi ciklus sa Švajcarskom, jer bi to bilo fer sa naše strane, ali nismo znali da će igrati protiv Srbije - ispričao je njihov otac Miloš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica

    14. april 2015 | 11:14

    Bravo Milose srpski sine, neka su djecaci zivi i zdravi...

  • robi

    14. april 2015 | 13:44

    I braća Boateng igraju za dve repke. mladji brat igra za njemacku a princ za ganu

  • Z.M.

    14. april 2015 | 11:05

    Sto je lep onaj sa desne strane ♡♡♡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA