KRAJ: Klop vodi Borusiju samo do kraja sezone, a onda razlaz!

Nemački stručnjak se umorio od sedmogodišnjeg boravka na "Signal Iduna parku" i tražio od gazde prevremeni raskid ugovora

  • 4

Kraj! Jirgen Klop napustiće na kraju sezone klupu Borusije iz Dortmunda, a to je saopštio gazdi "milionera" Hansu-Joakimu Vackeu.

Prema pisanju nemačkog "Bilda", posle poraza od imenjaka iz Menhengladbaha trener je otišao do gazde i zamolio ga da raskinu ugovor pre njegovog isteka 2018. godine. Klop je navodno iscrpljen sedmogodišnjim radom u klubu i želi pre svega da napravi pauzu u trenerskom poslu.

Navodno, jedan od razloga, pored katastrofalne sezone koju ima njegovi tim, je i to što sve češće ulazi u sukobe sa igračima, a poslednji u nizu je bio javni sa bivšim kapitenom Sebastijanom Kelom posle poraza od Gladbaha, a ni u upravi kluba ne uživa podršku kakvu je nekada imao.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nemački mediji su mu već pronašli i zamenu i to u vidu Tomasa Tušela koji ga je takođe nasledio i u Majncu kada je Klop preuzeo Borusiju, a navodno Tušel bi trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor vredan čak 20 miliona dolara.

Takođe, iako je najavio da želi najpre da se odmori, vrlo brzo se proširila informacija da bi 47-godišnji Nemac mogao da sedne na klupu Mančester Sitija koji će na leto sigurno otpustiti Pelegrinija i u potrazi je za novim šefom stručnog štaba.

Ova vest je u toku dana ozvaničena i od strane Borusije iz Dortmunda, koja se oglasila saopštenjem i potvrdila odlazak Klopa na kraju sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    15. april 2015 | 13:20

    Steta ... Veliki trener,nece Dortmund biti isti bez njega

  • Navijac

    15. april 2015 | 14:33

    Steta za Bvb,i za Klopa.Napred Bvb do pobede!

  • Apolitičan_lik

    15. april 2015 | 21:15

    Mnogo je forsirao Levandrovskog kad se vec znalo da prelazi u Bajern, a zapostavio je Obamejanga duži period. Tek kad je počeo malo da forsira PEA u poslednje vreme krenuli su da pobedjuju i da skaču na tabeli. Nije PEA džabe bio drugi strelac u Francuskoj posle Ibre. No jbg svako misli da najbolje zna....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA