JUNAJTED IGRAO, ČELSI POBEDIO: Azarov potez vodi Plavce ka tituli (FOTO)

Plavci iskoristili neopreznost odbrane Junajteda u 37. minutu, ali vredi pomenuti da su gosti imali nekoliko stoprostotnih šansi. Pogotovo u drugom poluvremenu

  • 0

Žoze Murinjo i Čelsi nisu mogli da požele lepšu pobedu, nego ovu nad Mančester junajtedom, da priđu samo na korak od titule najboljeg tima u engelskoj Premijer ligi, a zahvalanost za minimalan trijumf Portugalac može da iskaže Oskaru i Edenu Azaru. Prvom zbog sjajne asistencije, drugom zbog gola kroz noge Davidu De Hei - 1:0 (1:0).

Igrao se 38. minut kada se Belgijanac probio preko leve strane, ušao u peterac i hladnokrvno zatresa mrežu Junajteda koji, ruku na srce, nije zaslužio da izgubi. Imali su gosti nekoliko sjajnih prilika, malo su promašivali, malo pogađali okvir gola, a tu je za svaki slučaj bio i Tibo Kurtoa.

ISPALA DANA: De Hea se radovao misleći da je Runi dao gol (VIDEO)

Međutim, ne treba zaboraviti ni idealnu šansu Drogbe, a potom i Azara u istom napadu, gde su Plavci mogli da reše sve dileme u prvim minutama drugog poluvremena. Drogbin šut ''dlakom'' je skrenuo Smoling, a Azar je kung fu udarcem, iz mrtvog ugla, sa dva metra pogodio prečku.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pitanje je kakav bi konačan rezultat bio da je Vej Runi u 14. minutu iskoristio jednu od najboljih prilika na meču. Dobio je povratnu loptu na 10-ak metara, ali je samo pogodio šipku iza gola. Ipak, toliko je realistično izgledlao da su mnogi pomislili da je gol. Među njima je bio i De Hea, ali je vrlo brzo morao da spusti visoko podignute ruke od radovanja.

Renesansa Lisica: Lester van opasne zone posle pet meseci!

Gol Azara umnogome je poremetio tim Junajteda čiji igrači su jedva čekali poluvreme iz kog su se vratili kao preporođeni. Nisu imali sreće da zatresu gol Kurtoe. Belgijanac je u nekoliko momenata sjajno intervenisao, a kod šuta Falkaa sredinom drugog dela imao je i sreće. Sjajno se Kolumbijac oslobodio Kejhila, prevario je i Kurtou, ali je iskosa sa leve strane pogodio stativu.

Van Gal je na ovom meču bio lišen pomoći nekolicine prvotimaca, te taktika Holanđanina i nije previše začudila. Jedino je Runi na mestu zadnjeg veznog bio iznenađenje. Sjajnu rolu odradio je mladi štoper Pedi Mekner koji je mogao i do gola u drugom delu.

Ivanović i Matić su odigrali svih 90 minuta, a kapiten fudbalske reprezentacije Srbije uspeo je da zaradi i žuti karton. Podsetimo, Košta i Remi nisu bili u konkurenciji za tim Čelsija kom su potrebne još tri pobede da obezbedi titulu.

Foto: Printskrin Foto: Printskrin

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA