PARTIZAN SA +5 DOLAZI NA MARAKANU: Crno-beli lako preskočili Mladost i spremno dočekuju Večiti derbi! (VIDEO)

Ono što su želeli izabranici Zorana Milinkovića, a i on sam, jeste lagani trijumf kako bi sa pet bodova prednosti dočekali najvažniji meč ovog proleća protiv Crvene zvezde koji je na programu sledećeg vikenda

  • 29

Partizan sa +5 dolazi na stadion "Rajko Mitić"! Crno-beli su bez velike muke i vrlo brzo završili sav posao protiv Mladosti iz Lučana 3:0, tako da mirno mogu da se posvete pripremama za Večiti derbi koji ih očekuje narednog vikenda.

Ono što su želeli izabranici Zorana Milinkovića, a i on sam jeste lagani trijumf kako bi sa pet bodova prednosti dočekali najvažniji meč ovog proleća protiv Crvene zvezde koji je na programu sledećeg vikenda.

Kao i protiv OFK Beograda, vicešampion Srbije je na krilima svojih bisera Ivana Šaponjića i Andrije Živkovića došao do nove pobede. Inače njihov strateg je u ovom meču odmarao Stefana Babovića i Nikolu Drinčića kako bi bili spremni za predstojeći 149. večiti derbi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Od samog početka utakmice domaći igrači su stavili do znanja gostima da se zna ko je ko na terenu. Uzeli su loptu i počeli sa pletenjem mreže oko gola Mladosti. Imali su nekoliko poluprilika sve do 12. minuta kada je Saša Marković načeo Lučance.

Bio je to pravi karambol u šesnaestercu golmana Krznarića, nekoliko puta se lopta odbijala i odbrambeni igrači blokirali šuteve da bi se onda otkotrljala do veziste razornog udarca koji je šutirao snažno po zemlji sa više od 20 metara, a lopta na svom putu zakačila jednog igrača Mladosti i završila u donjem desnom uglu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nisu se ni opasuljili gostujući igrači od ovog ranog vođstva, a crno-beli su počeli da traže i drugi pogodak da ih dokusure i upravo to se dogodilo. Usledio je centaršut na drugu stativu, pokušao je Ninković iz voleja, ali je Krznarić odbranio, međutim, odbijena lopta se odbila ka Šaponjiću koji je glavom sa pet metara smestio u mrežu.

Bio je to 18. minut utakmice, a talentovani 17-godišnji napadač prvoplasiranog tima na tabeli je nastavio da trese mreže ovog proleća posle pogodaka protiv Jagodine u Kupu i OFK Beograda u Superligi.

Spustili su posle drugog gola gas izabranici Zorana Milinkovića, ali su nastavili da kontrolišu loptu i dešavanja na utakmici, ali novih prilika nije bilo sve do poslednjeg minuta prvog poluvremena kada je Saša Ilić sa samo dva metra mogao da potvrdi trijumf, ali mu je lopta prešla preko noge.

Međutim, vrlo brzo su igrači u crno-belim dresovima razrešili sve dileme i to preko Andrije Živkovića u 58. minutu. Odličan centaršu Nikole Ninkovića na koji naleće krilo Partizana i toliko snažno udara loptu da Krznarić nije uspeo da je odbrani iako ju je imao na ruci.

Malo više se rapslamsala igra pose toga, bilo je nekih izglednijih prilika sa obe strane poput one kada je defanzivac Mladosti na gol liniji blokirao udarac Brašanca ili kada je Saša Marković sprečio počasni gol gostiju. Takođe i bilo je i nekoliko udaraca Grbića, Ninkovića, Kojića, ali lopta nije završila u mreži tako da je rezultat iz 58. minuta ostao na snazi do samog kraja.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

PARTIZAN - MLADOST LUČANI 3:0

(Marković 12, Šaponjić 18, A. Živković 58)

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, N. Petrović, Balažic, B. Ilić, Marković, Brašanac, A. Živković, S. Ilić (od 70. Grbić), Ninković, Šaponjić (od 75. Kojić).

Mladost Lučani: Krznarić, Zonjić, Golemić, Otašević, Pešić, Radin, Gavrić, Adamović (od 81. Tešić), S. Jovanović, Milosavljević (od 8o. L. Jovanović), Frajdej (od 63. Živadinović).

Superliga, 23. kolo:

Subota

Novi Pazar – Vojvodina 0:1

Donji Srem – OFK Beograd 4:0

Napredak – Spartak 0:0

Rad – Radnički Kragujevac 1:0

Voždovac – Crvena zvezda 0:1

Čukarički – Radnički Niš 1:1

Borac – Jagodina 3:1

Nedelja

Partizan – Mladost Lučani 3:0

(Marković 12, Šaponjić 18, A. Živković 58)

TABELA: Partizan 56, Crvena zvezda 51, Čukarički 44, Vojvodina 40, Novi Pazar 36, Rad 34, OFK Beograd 32, Jagodina 30, Mladost 29, Spartak 25, Napredak 24, Donji Srem 24, Radnički N. 23, Borac 23, Voždovac 18, Radnički Kg 15 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBARCINA

    19. april 2015 | 19:02

    BRAVO ZA SAMPIONE DRZAVE PARTIZAN PRVAK DRZAVE SRBIJE

  • lorna

    19. april 2015 | 17:15

    lagano to dobiti i dati do znanja da je *drzavni projekat* propao... Ovo vise nema smisla..gledamo na kosarci kako se masakriraju Partizanovi igraci..gdje ovo vodi da bi se Zvezdi dala neka titula...uzas...

  • baba brana

    19. april 2015 | 18:54

    Razbićemo ove sa rajka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA