DA LI ĆE NADMAŠITI 2011? Najbolji start Novaka Đokovića u istoriji!

Najbolji srpski teniser prvi put u karijeri uspeo da osvoji četiri najvažnija trofeja na početku godine i tako najavio da bi mogao da nadmaši njgeovu zlatnu 2011. godinu

  • 4

Kako je počeo, Novak Đoković bi vrlo lako mogao da nadmaši 2011. godinu! Svoju zlatnu godinu u kojoj je apsolutno dominirao i osvojio 10 trofeja, od kojih su tri bila na gren slemu - Austarlijen open, Vimbldon i US Open, najbolji srpski teniser verovatno će da nadmaši ukoliko bude igrao ovakav vanzemaljski tenis.

Osvajanjem ATP turnira u Monte Karlu, Đoković je postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio tri Mastersa na početku sezone. Sezone u kojoj ima najbolji start u istoriji pošto je ostvario 32 uzastopne pobede i osvojio sve ono što je bitno - AO, Indijan Vels, Majami i sada Monte Karlo.

PONOS SRBIJE: Nole pevao himnu u Monte Karlu! (VIDEO)

- Prethodnih 12 meseci su bili fantastični za mene. Oduvek sam maštao da budem najbolji na svetu, a ove sezone osvojio sam tri Grend slem titule i prvo mesto na ATP rang listi - izjavio je Đoković tada.

To mu još nikada nije uspelo, a najbliži je bio upravo te 2011. godine. Međutim, upravo u Kneževini nije ušao ni među osam, a trijumfovao je Rafael Nadal. Prethodno je srpski teniser osvojio pehar u Melburnu, i na oba turnira američke serije 1000.

ĐOKOVIĆ: Moj tim se svakodnevno žrtvuje zarad mojih uspeha!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Godinu dana kasnije, znači 2012. godine, Đoković je izuzetno započeo godinu. Osvojio je još jedan AO, ali je potom stao u polufinalu Indijan Velsa. Majami je osvojio, a Monte Karlo izgubio od Nadala.

ISTORIJSKA POBEDA ĐOKOVIĆA: Novak je šerif Monte Karla (FOTO) (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Novu sezonu u 2013. godini, Đoković je ponovo krenuo sa osvajanjem AO, ali u Americi nije imao sreće. U Indijan Velsu stao je u polufinalu, a u Majamiju nije bio među osam. Ali, tada je stigao do svog prvog trofeja u Monte Karlu.

Trostruku dominaciju u Australiji prekinuo je 2014. godine, gde je ispao u četvrtfinalu. Osvojio je Indijan Vels i Majami, a potom stao u polufinalu Monte Karla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA