KRAJ DINASTIJE? Kako će tim Partizana izgledati u sezoni 2015/16? (FOTO)

Pred crno-belima je najteži period u poslednjih 20 godina, ali kao što su uvek uspevali da prevaziđu krize, tako će i ovoga puta morati da se reorganizuju

Košarkaši Partizana završili su sezonu u ABA ligi u polufinalu plej ofa. U velikoj borbi za Evroligu, crno-beli su poraženi do Crvene zvezde sa 3:1 u pobedama.

Ovaj neuspeh značajno će uticati na kompoziciju tima sledeće sezone, što je uostalom najavio i sportski direktor Dragan Todorić.

Iako je ostalo još dva meseca takmičenja u domaćoj KLS Superligi ( koja je nebitna) nije loše napraviti analizu sa kojim timom bi Partizan mogao da nastupi sledeće godine.

TODORIĆ: Pred Partizanom je vreme donošenja drastičnih i bolnih odluka!

Jer dve sezone neigranja u najelitnijem takmičenju ostavlja duboke posledice po ovaj košarkaški klub Partizan.

I ove sezone su imali problema da kompletiraju tim, a isti problemi čekaju ih i pred seledeću sezonu.

Sa jedne strane možda i neigranje Evrolige može da bude dobra stvar za klub iz nekoliko aspekata.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prvo, klub će imati priliku da se reorganizuje i da sa mladim igračima koji ne koštaju puno igra ABA ligu i Evrokup i da ih kroz ta takmičenja stvara za budućnost.

Da pokuša da vrati neke dugove, pre svega bivšim igračima (Mačvan, Pavlović, Katić, Raduljica itd..)

Dobro, tačno je da Evrokup nije Evroliga, i da neće biti mnogo sponzora koji će ulagati, ali će sigurno biti nekog ko hoće da podrži koncept mladog tima..

Ali ni ti mladi nisu tog kalibra da odmah mogu da igraju najjače takmičenje, pa je Evrokup bolja opcija u ovom trenutku

Ono što je sigurno je da će na kraju sezone klub napustiti nosioci igre Saša Pavlović, Milan Mačvan, Dragan Milosavljević (ističu im ugovori)...jer teško će ih zadržati bez Evrolige.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Edo Murić ima ugovor na još jednu sezonu, ali pitanje je da li će ostati jer će sigurno imati ponude nekih Evroligaša jer po kvalitetu zaslužuje da igra u toj ligi.

Iako ima ugovor, po klauzulu ako se kasni sa platama više od 60 dana može da napusti klub. Sve će zavisiti od njegove procene.

Ostaje dilema da li će Nikola Milutinov ostati ili otići. Ima važeći ugovor a verovatno samo u slučaju dobre finansijske ponude bi ga se Partizan odrekao.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Milenko Tepić je večita enigma, jer se čini da je povratkom u Partizan malo spasao karijer koja je krenula nizbrdo. Sve će zavisti od toga da li će imati ozbiljne ponude. Ako ne bude bilo, za njega je najbolje da ostane u Partizanu. I njemu na leto ističe ugovor.

Oni koji bi sigurno trebalo da ostanu su najmlađi pre svih Mihajlo Andrić (21) i Vanja Marinković (18), zatim Boris Dalo (20), Petar Aranitović (20), Nemanja Bezbradica (22), Janis Kuzeloglu (20), a tu si i momci koji su trenirali sa prvim timom ali se  nisu skidali Miloš Glišić (17) Ivan Bojanić (18).

KK Crvena zvezda - KK Partizan, Vanja Marinković

Osim njih, Partizanu ostaje da na domaćem tržištu potraži perspektivne igrače koji žele da igraju za slavu i afirmaciju jer novca neće biti mnogo.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Možda ovo nekome izgleda kao suluda ideja, ali to je jedna od opcija i sigurno se u Srbiji mogu naći talentovani klinci koji bi igrači u najtrofejnijem klubu naše košarke.

Posebna stavka je trener Duško Vujošević. I njemu ističe ugovor na leto, i pitanje je trentno ima li on snage da nastavi borbu protiv vetrenjača, ili će se povući. Sve će zavisiti od njega.

Ukoliko ostane čeka ga težak posao, ali ukoliko ode, možda će se i sponzori otvoriti više prema Partrizanu (Vujošević je svojevremno tvrdio da sponzori neće u Partizan zbog njega)

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA