JOVIĆ VS ŠAPONJIĆ: Čiji tinejdžer će odlučiti derbi Zvezde i Partizana?

Vršnjaci i drugari, reprezentativni tandem - Luka Jović i Ivan Šaponjić, nenadano su dobili mnogo veći prostor da već ovog proleća preuzmu glavne uloge u ofanzivi

  • 22

Kažu da je svaki derbi priča za sebe. Predstojeći, 148. po redu, ma kako da se završi, verovatno će prvi put u istoriji odmeravanja snaga Zvezde i Partizana više nego po bilo čemu ostati upamćen po tome što će napade dva tima predvoditi - maloletnici!

Vršnjaci, reprezentativci i drugari, reprezentativni tandem - golobradi dečaci Luka Jović i Ivan Šaponjić, sticajem okolnosti sa obe strane Topčiderskog brda (odlasci Škuletića, Lazovića, Mrđe, Daude, Rakića), nenadano su dobili mnogo veći prostor da već ovog proleća preuzmu glavne uloge u ofanzivi.

PARTIZAN SA +5 DOLAZI NA MARAKANU: Crno-beli lako preskočili Mladost i spremno dočekuju Večiti derbi! (VIDEO)

Sa nepunih 18 godina (Šaponjić postaje punoletan 2. avgusta, Jović 23. decembra) obojica su već fudbalski prevazišla tinejdžerske bubice i stasala u igrače u koje se treneri mogu pouzdati ma koja im se formacija "motala" po glavi.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Jović se prilično stabilizovao u Lalatovićevom timu, sve je efikasniji, a ne zaostaje za njim mnogo ni Šaponjić, koji je na vreme, baš pred derbi, podesio "nišanske sprave" (strelac na tri uzastopne utakmice, uključujući i kup u Jagodini) i preporučio se da bude udarna napadačka pesnica Zorana Milinkovića u subotu od 18 sati na "Marakani".

MOMCI, OVO NE SME DA SE PONOVI: Jovića i Šaponjića kaznio FSS zbog nediscipline u reprezentaciji!

U nedeljama pre odsudne utakmice za epilog prvenstve trke Šaponjić i Jović su već počeli tinejdžerski da se začikavaju.

- Zvao me je Luka posle utakmice OFK Beogradom i rekao da malo smanjim gas - otkrio je nedavno Šaponjić kako ga je Jović "opomenuo" da se primiri za derbi.  Nije mu napadač Partizana ostao dužan.

- I ja sam njemu rekao isto to. Svima su nam već "glave" na Marakani, jer to je ipak meč o kome svi razmišljamo. Verujem da ukoliko zadržimo pet bodova prednosti do utakmice sa Zvezdom da će tako ostati i do kraja šampionata - sigurna je nova nada crno-belih.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Statistika

Luka Jović (17)

Utakmica: 18

Golova: 5

Asistencije:  1

Vrednost: 600.000 evra (prema transfermarketu)

Debitovao za Zvezdu: 28. maj 2014. protiv Vojvodine u Novom Sadu

Ivan Šaponjić (17)

Utakmica: 8

Golova: 2

Asistencije: 1

Vrednost: 175.000 evra

Debitovao za Partizan: 30. novembar 2013. protiv Spartaka u Humskoj (sa 16 godina, 3 meseca i 28 dana, postao najmlađi debitant u istroriji kluba)

Pratite sve o 148. večitom derbiju OVDE.

(M. B.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BastardRS

    21. april 2015 | 22:21

    Mladi, talentovani momci i što je najbitnije zdravi rivali... samo naprijed i neka vas sreća prati. Jović da ga strpa u derbiju :-)

  • Grobar

    21. april 2015 | 22:42

    Saponjaaaaa!!!

  • Nikola delije

    21. april 2015 | 23:01

    Jović ! ! !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA