Besni Bobi kakvog do tada niste videli, i još 4 stvari koje su obeležile duele Zvezde i Cedevite! (VIDEO)

Finalisti ABA lige odigrali su dva meča u regularnom delu takmičenja u kojima je bilo mnogo zanimljivosti *Na utakmici u Pioniru centar crveno-belih kuljao od besa posle odluke sudija koja mu se nije dopala

  • 1

Košarkaši Crvene zvezde dobili su protivnika u finalu ABA lige. To će biti ekipa Cedevite, koja je pobedila Budućnost u majstorici u Podgorici sa 70:66.

Crveno-beli su protiv ekipe iz Zagreba odigrali dva meča ove sezone u regularnom delu ABA lige. Zvezda je oba puta slavila. U prvom meču je pobedila u Zagrebu u 9. kolu sa pola koša razlike - 88:87. U Pioniru je ekipa Dejana Radonjića bila znatno ubedljivija i slavila je sa 78:63.

Da li će Delije moći i na fudbal i na košarku? Ovo su TERMINI finala ABA lige!

Izdvojili smo najzanimljivije detalje sa ovih duela finalista ABA lige za sezonu 2014/15.

1 - Prvi meč posle ubistva Marka Ivkovića

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Meč u Zagrebu koji je odigran 24. novembra 2014. godine, bio je veoma težak za Zvezdu i fizičkog, a naročito sa psihološkog aspekta. Prošlo je manje od tri dana od zverskog ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu 21. novembra, od strane navijača Galatasaraja.

Crveno-beli su odigrali veoma težak i neizvestan meč u najvećem gradu Turske, gde su poklekli posle dva produžetka. Posle toga su čuli loše vesti o ubistvu svog najvijača, tako da je bilo veoma teško oporaviti se za meč portiv Zagrepčana i na fizičkom, a naročito na psihološkom planu. Zvezda je na kraju slavila i pobedu posvetila ubijenom Marku Ivkoviću.

- Ovu pobedu posvećujemo našem Marku. Došli smo iz Istanbula posle dosta teškog meča sa dva produžetaka, ali i događaja koji nas je sve izuzetno pogodio. To nam je odvuklo svu pažnju, jednostavno nismo mogli da se koncentrišemo na meč u meri u kojoj je to potrebno - izjavio je Dejan Radonjić posle meča u Zagrebu, a nešto slično rekao je i bek crveno-belih Branko Lazić.

- Pre svega želim da izjavim saučešće porodici tragično preminulog Marka Ivkovića. Jako mi je žao što se to dogodilo. Ovu pobedu posvećujemo njemu, njegovoj porodici i prijateljima - rekao je Lazić.

Foto:  Cedevita/Marin Sušić Foto: Cedevita/Marin Sušić

2 - Prvi meč u sezoni koji je Zvezda dobila posle neizvesne završnice

Košarkaše Crvene zvezde i njihovog trenera Dejana Radonjića tokom čitave sezone prati mišljenje da ne mogu da dobiju neizvesne završnice. Crveno-beli su do meča u Zagrebu sve utakmice u ABA ligi dobili ubedljivom razlikom, a ako razlika nije bila drastična,  onda nije bilo drame i neizvesne završnice.

Zvezda je nekoliko utakmica pre toga izgubila u Evroligi, upravo posle neizvesnih zavšnica - protiv Neptunasa, Olimpijakosa i Galatasaraja. Ipak, protiv Cedevite su srušili i taj mit i u poslednjim sekundama meča slavili pogocima Jake Blažiča sa slobodnih bacanja, a upravo Slovenac je bio i najbolji pojedinac Zvezde sa 20 poena.

3 - Pilepić najbolji u Cedeviti

Prvi meč ove dve ekipe u redovima domaćina obeležio je Fran Pilepić, koji je imao neverovatno šutersko veče. U prvom poluvremenu je pogađao sve što je šutnuo, a u jednom momentu je imao 5 od 5 sa linije za tri poena. Kasnije je taj procenat pokvario i došao je do 62,5% odnosno 5 pogodaka iz 8 pokušaja.

Pilepić je bio jedan od najboljih u redovima Cedevite i na meču u Pioniru. Imao je 10 poena, a jedino je Miro Bilan bio efikasniji od njega sa 13. Gledajuči obe utakmice, Pilepić je bio najefikasniji igrač Cedevite sa 30 poena, drugi je Miro Bilan sa 26.

Foto:  Cedevita/Marin Sušić Foto: Cedevita/Marin Sušić

4.Vilijamsov dabl-dabl sa 12 asistencija

Meč u Zagrebu između ostalog je obeležio i Markus Vilijams koji je ostvario dabl dabl sa 11 poena i čak 12 asistencija. Ovo mu je pošlo za rukom samo nekoliko dana nakon što je postao rekorder Evrolige sa 16 asistencija na jednom meču, koje je podelio na utakmici protiv Galatasaraja. U drugom meču nije igrao mnogo, svega devet minuta, pošto je Zvezda imala veoma zgusnut raspored pa je Dejan Radonjić odmarao svog prvog plejmejkera pred Kup Radivoja Koraća.

5. Boban Marjanović kakvog niste videli

Printskrin: Youtube/SportskiStil Printskrin: Youtube/SportskiStil

Na utakmici ove dve ekipe u Pioniru, gledaoci su mogli da vide centra Zvezde Bobana Marjanovića u izdanju u kakvom ga do tada nikada nisu videli. MVP-ja Evrolige svi smatraju pravim dobroćudnim divom, od koga retko ko može da čuje bilo kakvu ružnu reč, a kamo li nefer potez.

On je igrač koji među prvima smiruje igrače ukoliko dođe do varnica na terenu, i ne reaguje burno na sudijske odluke, iako često trpi prave batine od strane igrača koji ga čuvaju u odbrani. Na meču protiv Cedevite je iz Bobija izašla prava zver.

Posle jedne sudijske odluke kojom nije bio zadovoljan, Bobi je burno reagovao, prema sudijama je uputio i neke neprimerene reči, i Zvezdina klupa ga je jedna smirila. Pogledajte i sami kako je to izgledalo.

(D.U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA