Federer: Đoković je prvi zato što smo Nadal, Mari i ja bili povređeni!

Drugi teniser sveta dao je izjavu kojom će razljutiti Novakove navijače i ljubitelje tenisa u Srbiji

Rodžeru Federeru, velikom Rivalu Novaka Đokovića, ne padaju lako istorijski rezultati koje najbolji teniser sveta postiže ove sezone čime ruši brojne rekorde i ispisuje novu istoriju tenisa. Poslednji u nizu istorijskih rezultata koje je Nole ostvario jeste aktuelna ATP lista, gde je postao prvi teniser koji ima više od 5000 bodova.

Federera su pitali šta misli o aktuelnom renkingu tenisera, na šta je on dao šokantan odgovor, kojim je pokušao da unizi dominaciju Đokovića.

- Videćemo u narednom periodu ko će biti prvi. Vratite se devet meseci unazad i prisetite se šta sam tada rekao. Mari je imao operaciju, Nadal je bio van forme, a ja sam imao probleme sa leđima. Sačekajte da se svi oporavimo i uđemo u formu, pa ćemo videti ko će biti prvi. Tu su još Raonić, Nišikori i Berdih, ali nas četvorica smo ipak ispred njih. 

Đoković nikad veći favorit za osvajanje Rolan Garosa!

Federer je takođe istakao da mu rang nije preterano bitan, ali da se nada da će ponovo uspeti da se vrati na prvo mesto.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- ATP rang je bitan zbog lakšeg rasporeda i rivala na velikim turniraima. Ipak, ako nisam u vrhu, svejedno mi je da li sam šesti ili 10. na svetu. Nadam se da mogu opet do prvog mesta sa jednim ili dva Gren slem turnira - poručio je Federer.

Podsetimo, Švajcarac je često u medijima imao istupe protiv srpskog tenisera, a to je bilo posebno izraženo dok je Đoković zakoračio u na tenisku pozornicu i krčio sebi put ka vrhu svetskog tenisa. Njih dvojica su do sada odigrali 38 utakmica, i za sada Federer vodi sa 20:18. Poslednji njihov duel bio je u finalu Mastersa u Indijan Velsu, gde je Đoković slavio u tri seta (6:3, 6:7, 6:2) i došao do tada jubilarne 50. titule u karijeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caca

    23. april 2015 | 12:15

    Mali, mali je covek ovaj Federer.

  • Teniser

    23. april 2015 | 12:12

    A kada si ti osvajao turnire?Djokovica i Nadala tada nije bilo...A sad pametujes nesto...Idi u penziju i nemoj da budes zavidan....

  • Novak

    23. april 2015 | 12:25

    Sad ste svi zdravi pa vas pola godine pobjedjuje konstantno. Boli ATP lista, ovo nije nista sta ce da ti radi, kompleksašu jedan!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA