POBUNA! I Spartak ustao protiv monopola večitih u srpskom fudbalu

Subotičani podržali Vojvodinu i pozvali i ostale "male klubove" da ustanu protiv tiranije FSS i večitih rivala

  • 3

Puč preti srpskom fudbalu! Skandalozno suđenje Danila Grujića na meču Partizana i Vojvodine je pokrenulo lavinu kritika na račun moćnika u našem fudbalu. U Vojvodini smatraju da su pokradeni u Humskoj, a sada im se pridružio i Spartak Zlatibor Voda. Subotičani su se priključili nekoj vrsti akciji Vojvodine - "Rat protiv uništitelja srpskog fudbala". U saopštenju Spartaka se navodi da im je dosta tiranije iz Beograda i monopola "večitih" rivala u srpskom fudbalu. Pozivaju i ostale klubove da podignu glas protiv dramataičnog stanja u srpskom fudbalu.

Saopštenje vam prenosimo u celosti.

"Scenario koji se dešavao u sredu na stadionu JNA već je viđen jako često, i to je 'mali' Spartak proživljavao više puta. Dvostruki aršini koji se primenjuju u suđenju 'malim' klubovima kada igraju protiv Partizana i Zvezde dovode do toga da se pomenutim klubovima daje vetar u leđa koji je u najmanju ruku neprimeren. Drago mi je da FK Vojvodina kao klub iz Novog Sada ima snage da zatalasa javnost i ukaže na mulj srpskog fudbala.

Ako od brega ne vidimo planinu, onda nije preostalo ništa drugo već da gledamo samo Partizan i Crvenu zvezdu i da čekamo Jovanetića, Grujića, Obradovića da uvedu srpski fudbal u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Kakva je ovo liga ili kakvo je ovo takmičenje kada svi u 'malom' klubu sa severa Vojvodine, i igrači i treneri i uprava, pred svaku utakmicu sa Partizanom i Zvezdom imaju noćne more i pitaju se da li ih čeka masakr, kao u 16. kolu na Marakani ili kao prošle sezone sa Partizanom, ili ipak pošteno suđenje kao što je znalo da se desi u poslednje vreme. 

Apsolutno razumemo stav FK Vojvodina i sigurno nećemo sedeti skrštenih ruku i gledati nastavak tiranije. Ne tako davno istih ovakvih problema i oglašavanje u javnosti imali su FK Jagodina, FK Sloboda i FK Hajduk. Pozivamo sve klubove da podignu svoj glas protiv ovakvog načina rada i da srpski fudbal krene putem prosperiteta. 

Ako je interes srpskog fudbala i srpskih medija da se nastavi ovakvo takmičenje, gospodo, izvolite i preuzmite odgovornost.

U potpisu, Dragan Simović predsednik FK Spartak Zlatibor Voda"

Zanimljivo, Simović je do pre par godina bio član upravnog odbora Crvene zvezde, za vreme predsedničkog mandata Den Tane.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr

    6. april 2012 | 19:32

    On ima obraza da kaze da je Zvezda bilo koga pokrala,a dobro se zna da su sve sudije partizanove,sram te bilo indijancu! Seti se prog kola Spartak-Zvezda 2-0 kada je za vass sviran penal na 20 metara!

  • ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН сви остали су мали лопови

    6. april 2012 | 16:40

    стоко гробарска толетова... убијте се сви са вашим судијама који само Звезду краду задњих 5 толетових година.

  • Master

    6. april 2012 | 16:35

    Simovicu, Samo se seti 1. kola i nacina na koji ste pobedili Crvenu zvezdu. Sto tada nisi optuzio Zvezdu za tiraniju, kada ti je sudija svirao penal van sesnaesterca?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA