Upoznajte Ferauber!

Novi Ferari će biti „Frankenštajn“, sastavljen od prednjeg dela Ferarijevog aktuelnog F2012 modela i zadnjeg dela Zauberovog C31

  • 0

Ferari je spremio novi izgled svog bolida koji će premijeru imati sledećeg meseca na autodromu Mugelo. Novi Ferari će biti „Frankenštajn“, sastavljen od prednjeg dela Ferarijevog aktuelnog F2012 modela i zadnjeg dela Zauberovog C31, koji bi Ferariju doneo bolje prijanjanje i veću stabilnost.

Iako je Ferari osvojio Veliku nagradu Malezije, pokazalo se da pri suvim uslovima na stazi bolid sa propetim konjićem mnogo zaostaje za konkurencijom, čak i za Zauberom, koji koristi Ferarijev motor i menjač.

Toga su svesni u Maranelu i odlučili su da drastično promene šasiju koju će moći da testiraju na jedinom testu koji će biti održan tokom sezone, u Mugelu kod Firence. Ukoliko bolid prođe bezbednosne i brzinske testove prvog maja, možemo ga očekivati već na petoj trci sezone, na stazi Katalunja.

Specijalizovani italijanski časopis Autosprint napravio je projekciju izgleda budućeg Ferarija koga je nazvao FERauber.

 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA