Suspendovan Partizan! Nema meča sa FMP!

Crno - beli pred neočekivanim sankcijama od strane domaćeg takmičenja

Neočekivana vest u vrhu srpske košarke. Partizan je suspendovan do daljeg od strane KLS zbog neizmirenih finansijskih obaveza.

Domaće takmičenje koje nije pod okriljem saveza saopštilo je ovu odluku u četvrtak, očekuje se brza reakcija kluba iz Humske.

- Zbog neizmirenih finansijskih obaveza suspenduje se ekipa KK PARTIZAN NIS (član 67 Propozicija takmičenja) i neće imati pravo nastupa u 3. kolu Superlige, ukoliko do tada ne izmiri dospelu obavezu – piše u saopštenju Košarkaške lige Srbije.

Nije poznato koje finansijske obaveze su u pitanju.

Podsećamo, nedavno je Partizan dobio tešku odluku od strane arbitražnog suda FIBA.

Po njemu KK Partizan mora da isplati bivšem igraču Dejanu Musliju neizmirene obaveze u iznosu od 150.000 evra sa kamatama od 5 odsto godišnje.

Tako će ukupna Partizanova obaveza iznositi 156.000 evra. Musli, trenutno član Mega Leksa, tužio je Partizan krajem prošle godine posle propalih pregovora o isplati dugovanja kluba prema igraču.

Crno - beli u trećem kolu igraju protiv FMP u Železniku, bar je planirano da odigraju šestog maja.

Prenosimo u celosti član 67 Propozicija takmičenja.

Klubovi su dužni da svoje finansijske obaveze po osnovu odluka o novčanim kaznama, kao i sve druge finansijske obaveze u vezi sa takmičenjem – godišnja članarina prema KLS, izvršavaju u roku od 10 (dana) od prijema fakture. U protivnom, klub će biti suspendovan. Evidencija o uplatama kazni i članarina je javna. Isto važi i za igrače, trenere i sva službena lica u vezi sa novčanim kaznama koje im je izrekao direktor takmičenja. Kazne izrečene pojedincima kluba, plaća klub.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cetnici sever

    30. april 2015 | 18:17

    GODINEEEE MNOGEE STEEE KUPOVALI OTIMALI TITULE VISE SE NE MOZE KATANAC I SPASITE SEEE...CRVENA ZVEZDA NAJVECI I JEDINI SRBSKI SPORTSKI BREND!!! ;)

  • Mr.Romanijac

    30. april 2015 | 16:22

    Kataaanaaaccc. Ko zadnji izadje, svijetlo neka ugasii.

  • Radiša

    30. april 2015 | 17:02

    A bilo je bahato svih ovih godina, e sinovi, sve dodje na naplatu. Neka Dule sad skida sako i naka se sa Tegeltijom sprda sa ligom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA