Evo koliko će Đoković osvojiti Gren Slem titula i da li će prestići Nadala i Federera?

U narednom periodu Novak će imati sve manju konkurenciju za osvajanje velikih turnira, smatra novinar Kris Čejs koji je uradio predviđanje koliko će velika trojka još osvojiti Gren slemova

  • 11

Srpski teniser Novak Đoković igra u životnoj formi. Ima tek 28 godina i ulazi u fazu najzrelije igre, a da li će mu to doneti još mnogo trofeja videćemo.

Od starta ove godine je već osvojio Gren Slem i tri Mastersa, a u karijeri ima 8 Grens Slem titula.  Međutim, ima li šanse da stigne i prestigne Rafaela Nadala sa 14 i Rodžera Federera sa 17 trofeja?

NADAL HVALI NOVAKA: Đoković je superioran u odnosu na sve!.

Novinar lista "USA today" Kris Čejs pokušao je da dođe do broja osvojenih Gren slemova na kraju karijera velike trojke svetskog tenisa.

On smatra da će Rodžer Federer osvojiti još jedan Slem, a da će Rafael Nadal na kraju karijere imati 17 osvojenih najvećih trofeja, dok će Novak Đoković stati na 14.

-  Da li Đoković može da osvoji više Slemova od Rodžera Federera? Odgovor je ne -  dodao je Čejs i nastavio:

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Čak i sa titulom u Parizu, Đoković će imati osam Slemova manje od Federera. Moraće da osvoji isti broj GS kao u dosadašnjem toku karijere da bi se izjednačio sa Federerom. A sve to bi trebalo da uradi kada se približava 30. rođendanu. Đoković je posle fantastične 2011. izgubio momentum u velikim finalima.

- Ali, u narednom periodu Novak će imati sve manju konkurenciju. Federer verovatno može da osvoji još jedan GS, Nadal će teško biti pretnja na ostalim podlogama pored šljake, a Mari? On je u protekle tri sezone igrao deset puta protiv Đokovića na tvrdoj podlozi i rezultat je 10-0 za Srbina.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Četvorica najbolji igrača su osvojili 37 od poslednjih 40 GS - kaže Čejs i otkriva svoju prognozu.

- Đoković će osvojiti Rolan Garos ove godine, a Nadal će vratiti titule u Parizu 2016. i 2017. i onda osvojiti još jedan Vimbldon.

- Federer će na nekom od narednih Vimbldona zaokružiti karijeru titulom, a Đoković bi do kraja karijere mogao da osvoji još šest titula - istakao je Čejs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bivsi Debeli

    1. maj 2015 | 13:11

    Federer je zavrsio sa G.S. ovo je njegova zadnja sezona za osvajanje titula.Sto osvoji ove godine to je bonus.Mislim da se i Nadal tesko moze vratiti na raniji nivo. Novaka ako posluzi zdravlje, u naredne tri godine, osvojice tri G.S. po sezoni minimum.Znaci jos najmanje devet velikih titula.

  • Deonisious

    1. maj 2015 | 16:48

    Crknite dušmani Nole je najbolji!

  • M~7777

    1. maj 2015 | 13:41

    Federeru marš u penziju,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA