Zvezda za 16 minuta srušila Rad i dobila sjajan napadački tandem (VIDEO)

Crveno-beli srušili Građevinare golovima Orlandića u 12. i Jovića u 16. minutu. Svoj prvi nastup za šampiona upisao je i Mamadu Mbođ

  • 19

Ima neke simbolike u mečevima Crvene zvezde i Rada! Aktuelni šampion Srbije je svoje najbolje jesenje poluvreme odigrao upravo protiv Građevinara, a nešto slično su crveno-beli priredili i na ovom prolećnom meču koji su dobili sa 2:0 (2:0).

Sve je već bilo rešeno nakon 16. minuta kada je Luka Jović zatresa mrežu Radunovića samo četiri minuta nakon majstorije Petra Orlandića i vodećeg gola u 12. minutu. Sjajnu fudbalsku predstavu priredili su beogradski rivali, a velika je šteta što nije bilo publike zbog kazne koju je Zvezda dobila nakon loše organizacije večitog derbija.

Ostao je Lalatović dosledan svojim rečima da u timu ima četiri, pet mladih prvotimaca, a odluka da gradi napadački tandem Jović- Orlandić pokazala se kao pun pogodak. Nakon što je prvi asistirao drugom u Novom Sadu protiv Donjeg Srema sada su obojica postigli po gol.

Na nove ''recke'' mogu najviše da zahvale Aleksandru Kataiju koji je bio dvostruki asistent, a mogao je i strelac da su njegove šuteve na početku i na kraju poluvremena nije ukrotio Radunović. Golman Rada je izašao kao pobednik i u 10. minutu kada je odbranio šut Pavićevića sa samo pet metara.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Rad je jesenas dao jedan gol Zvezdi u prvenstvu (1:2) i jedan u Kupu (1:0), a mogli su i do trećeg već u 40-oj sekundi. Sjajnu loptu je dobio Mihajlović, opalio i pogodio samo stativu Rajkovićevog gola. Imali su Građevinari u prvom poluvremenu još dve poluprilike kada je Rajković bio na visini zadatka, a u 32. minutu mu je ponovo saveznik bila stativa. Odlično je Rodić šutirao sa sedam metara, ali je Rajković još bolje odbranio. U nastavku se lopta odbila od stative pa u ruku Veselinovića.

Gosti su nešto ofanzivnije krenuli u nastavku što je Zvezdi pružilo dosta prostora u napadu. Međutim, cvreno-beli napadači nisu uspeli da materijalizuju sve prilike koje su imali. A najveću je imao Jović koji je neometano sa pet metara prebacio gol i poslao loptu ka sablasno praznom severu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Mogla je Zvezda do 3:0 i u 79. minutu kada je Katai odlično prošao sa leve strane, ali je napravio korak više i samo pogodio stativu. Takođe, i Jović je ponovo pogrešio posle asistencije Avramovskog. Izašao je praktično sam pred golmana Radunovića, ali ga je defanzivac Rada stigao. Već tada bilo je jasno da je umor polako hvatao igrače oba tima.

Otuda i ne čudi Lalatovićeva izmena u 81. minutu kada je umesto Jovanovića ubacio Mbođa koji je upisao svoj prvi zvaničan nastup za crveno-bele od dolaska na Marakanu. Do kraja su videđene i dve poluprilike sa obe strane. Jelić pred golom Rajkovića i još jedan dobar šut raspoloženog Kataija.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

CRVENA ZVEZDA - RAD 2:0

(Orlandić 12, Jović 16)

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković (Petković 86), Anđelković, Pavićević, Jovanović (Mbođ 81), Grujić, Ristić, Katai, Lazović, Jović i Orlandić (Avramovski 61).

Rad: Radunović, Đurić, Obradović, Mihajlović, Gnjatić, Ljujić (Simić 61), Đurić, Maraš, Milošević, Rodić i Veselinović (Jelić 61).

Tabela: Partizan 63, Crvena zvezda 58, Čukaricki 51, Novi Pazar 41, Vojvodina 40, OFK Beograd 28, Rad 37, Radnički Niš 32, Jagodina i Mladost po 31, Borac 29, Napredak 28, Voždovac 27, Donji Srem 26, Spartak 25, Radnički Kragujevac 15.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    3. maj 2015 | 17:14

    Eto sta nam rade grobari zapocnu incidente delije prihvate izazov na kraju Zvezdin stadion bez publike a stadion JNA cist.Sta drugo vec na stsdionu delije zapocnu kavgu grobari prihvate stadin JNA bez publike i tako u nefogled.Cemu to vodi ?

  • Vaše ime

    3. maj 2015 | 17:24

    Ovaj klub sve utakmice u leru dobija sem dve šta mislite zašto.

  • Angel

    3. maj 2015 | 20:37

    Katanac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA