NEMCI KUPUJU PARTIZAN?! Tri velike firme samo čekaju zakon da ulete u Humsku!

Prema nekim informacijama nemački konzircijum stoji prvi u redu da postane vlasnik kluba iz Humske čim bude donet zakon o privatizaciji fudbalskih klubova u Srbiji

  • 50

Privatizacija u srpskom fudbalu se željno iščekuje, a čini se da neki klubovi neće imati problema sa time da pronađu interesenta koji bi ih otkupio. Takva je stvar i sa Partizanom za čiju kupovinu je veoma zainteresovan konzorcijum tri nemačke firme, što je krajem prošle godine potvrdio i premijer Aleksandar Vučić.

On je tada rekao da postoji veliko interesovanje iz Nemačke za tim iz Humske, ali nije navodio koliko su spremni da plate, niti dokle su stigli sa pregovorima. Kako prenosi beogradska štampa, pregovori i dalje traju, a iako se zna vrlo malo pojedinosti o potencijalnim budućim vlasnicima crno-belih, ono što je otkriveno jeste da su u pitanju ljudi koji imaju bliske poslovne i privatne veze sa nemačkim klubom - Majncom.

- To su ozbiljne firme koje ne rade kao investicioni fondovi. Oni žele da kupe Partizan i izgrade novi stadion ne mestu gde se nalazi današnji - ispričao je poverljivi izvor upućen u sva dešavanja oko pregovora koji dodaje da se čeka donošenje zakonske regulative u srpskom sportu kojom će biti omogućena privatizacija.

- Nemci čekaju rasplet oko privatizacije u srpskom fudbalu, a sve je moguće kada je u pitanju ozbiljan poslovni svet, pa i neki preokret. Dovoljno je da se bilo gde u svetu pojavi neka dobra prilika za investicije i kapitel će otići tamo - otkrio je ovaj izvor, koji kaže da su pregovori sa srpskim vlastima počeli još u avgustu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    3. maj 2015 | 18:40

    Zvezdu ne da neće niko da kupi nego...

  • Marisav

    3. maj 2015 | 19:59

    Znači više neće biti JSD Partizan, nego BSV Banditen!

  • Partizanovac

    3. maj 2015 | 22:52

    Podrzavam privatizaciju Partizana, ali mora se formirati tim prijatelja kluba koji ce voditi racuna o svemu u ugovoru. Npr. u ugovoru mora stajati: 1. Klub ne sme menjati ime, grb, i boje. 2. Klub mora imati minimalni godisnji budzet npr. 10 miliona 3. Klub se ne sme ugasiti, a sme se prodati nekom ko ce garantovati iste ove uslove. Normalno je da ce vlasnik prodavati i dovoditi koga hoce, ali ce svake godine odredjenu sumu ugovorom davati strucnom stabu za pojacanja. Ovo je samo mali deo bitnih stvari kojih sam se setio, na sve se mora paziti, ili ce u protivnom za deset godina praviti kamione na stadionu Partizana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA