LUDILO NA BOMBONJERI: Dva gola Boke u finišu meča srušila River (FOTO) (VIDEO)

Ne zovu ga džabe najvećim derbijem na svetu...

  • 3

Argentina je bila na nogama, celi svet pored malih ekrana - Superklasiko između Boke Juniors i River Plejta se igrao po 194. put. Bombonjera je bila u transu, a ovo je prvi od tri derbija koja ova dva tima očekuju u narednih 12 dana. Sada je red došao onaj u argentinskom šampionatu, dok će naredna dva biti u okviru Kopa Libertadores.

Iako se činilo da će meč biti završen bez golova, mladi 19-godišnji Kristijan Pavon je postao besmrtan u 85. minutu kada je postigao svoj prvi gol u Superklasiku za 1:0, a suze na lice navijača Rivera ugravirao je Perez tri minuta kasnije. BOKA - RIVER 2:0 (0:0)

Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova, ali se zato tresla stativa s jedne (Boka) i prečka s druge strane (River). A tribine? Tribine su posebna priča. To se ne može opisati, to se mora doživeti.

Tribine su se na početku meča bukvalno tresle od atmosfere koju su napravili domaći navijači, a pesma nije utihnula ni u jednom sekundu od ovih prvih 45 minuta na Bombonjeri. Oba tima su u ovaj meč ušla po 24 boda u šampionatu, ali je Boka bez poraza i posle 11 kola.

Kao što je to slučaj godinama unazad, navijački neredi ne mogu zaobići ovaj meč koji obezbeđuje 1.200 policajaca. Takođe, ovo je bio prvi Superklasiko za Pabla Osvalda koji je na pozajmici u Boki iz Sautemptona.

- Igrao sam oko 350 mečeva i Italiji, Argentini, Španiji i Engleskoj, ali jedva čekam ovaj da počne - isticao je Osvaldo pre meča.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Iako se činilo da će domaći tim u nastavku da atakuje ka golu Rivera, gosti su bili ti koji su držali sve konce igre u svojim nogama. Ređale su se šanse kao golu Oriona, a u jednoj situaciji je upravo on spasio Boku. Na isteku sata igre River je na svom kontu imao tri sjajne prilike.

Svestan da njegovom timu ne ide trener Boke Aruabarena je izbacio jednog od trojice napadača, a u igru je ušao bivši vezista Reala Fernando Gago. Upravo je Gago bio tvorac fenomenalne šanse za Boku u 65. minutu kada je, tražeći Osvalda, dodao Lodeiru, a ovaj šutirao snažno pored stative.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kao da su igrači Boke malo došli sebi u poslednjih 15.ak minuta. Kružili su oko gola gostujućeg tima i pojačavali pritisak nošeni pesmom sa tribina, ali centaršut Pavona u 81. minutu niko nije ispratio.

Sve to je bio uvod za ono što je usledilo u finišu. Dva gola za tri minuta i delirijum na stadionu koji je u tom momentu pretio da se sruši od navijačkog ludila Bokinih navijača. Vredi pomenuti da ova pobeda ''ide na dušu'' domaćeg trenera koji je fenomenalno pogodio sa izmenama.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoje

    4. maj 2015 | 00:37

    Naježih se...

  • Sasa

    4. maj 2015 | 08:49

    Jedan od tri najvećih derbija, srećom i naš je među njima, ali nažalost ne po fudbalskim kvalitetima, već neredima i ubistvima mladih ljudi, bio sam deo toga u najcrnjim devedesetim, ostao sam zvezdaš ali i postao čovek, uhvati me strah i nevera šta sam sve radio, kao da to nisam bio Ja, ne može se to opisati.

  • sasa

    4. maj 2015 | 02:59

    I nas je Aca ovako zivahan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA