Papir koji će srušiti Pakjaa: Ćutao je da je povređen, zato ga čeka kazna!

Filipinac na udaru američkih vlasti zbog krivokletstva

  • 3

Filipinski bokser Mani Pakjao suočava se sa tužbom i jednogodišnjom suspenzijom zbog toga što nije prijavio povredu ramena pre borbe sa Flojdom Mejvederom.

Engleski mediji su došli u posed dokumenta na kome se vidi da je potpisnik (Pakjao) na pitanje "Da li imate povredu ramena, lakta ili ruku za koju je neophodan pregled", odgovorio sa "ne", a samo dan posle borbe sa Amerikancem sa desnom rukom u longeti najavio je odlazak na operaciju.

Mejveder pobedio Pakjaa u ''borbi veka'' odlukom sudija posle 12 rundi!

Pakjao, kao i njegov menadžer Majkl Konc, mogli bi da se nađu pod istragom vlasti Nevade (države u kojoj je održana borba), zbog krivokletstva, pošto su pomenuti dokument potpisala obojica.

Za takav prekršaj propisana je kazna od jedne do četiri godine zatvora i 5.000 dolara.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

 Predsednik Sportske komisije Nevade Fransisko Agilar najavio je da će to telo ispitati dokument i utvrditi zbog čega Pakjao nije prijavio povredu.

- Sakupićemo sve informacije i činjenice. U nekom trenutku ćemo verovatno obaviti neke razgovore. Ovo nije prva borba kojom se bavimo. To je naš posao. Ovo je jedan proces, a kada neko želi da ga zaobiđe , to neće tako lako proći - najavio je Agilar detaljnu istragu povodom ovogo slučaja.

Ubrzo se javio Pakjaov menadžer Konc. On je rekao da je greškom "čekirao" polje sa pomenutim pitanjem.

- Kao prvo, Meni nije popunio to polje, nego ja. To je bila slučajna greška. Ništa nisam želeo da sakrijem. Da sam hteo, da li bih onda naveo sve medikamente koje je Pakjao koristio? Mislim da samo nisam najtačnije pročitao to pitanje.

Pakjao je na poene poražen od Mejvedera, koji je za borbu dobio astronomskih 180 miliona dolara, a Filipinac takođe ogromnih 120 miliona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA