Srbin i Hrvat udružili snage u pohodu na osvajanje Madrida!

Viktor Troicki i Marin Čilić plasirali su se u drugo kolo takmičenja u dublu, pošto su savladali Hiralda i Lipskog sa 2:0

  • 4

Srpski teniser Viktor Troicki i Hrvat Marin Čilić plasirali su se u osminu finala dublova na masters turniru u Madridu. Srpsko-hrvatski dubl savladao je Kolumbijca Santjaga Hiralda i Amerikanca Skota Lipskog u dva seta - 6:4, 6:2.

Protivnici Troickog i Čilića u borbi za četvrtfinale biće četvrti nosioci, Holanđanin Žan-Žilijen Rojer i Rumun Horija Tekau.

Troicki je prethodno završio učešće u singl konkurenciji, pošto ga je u prvom kolu ubedljivo porazio Francuz Gael Monfis (6:2, 6:0).

Podsetimo, i Čilić i Troicki su nedavno bili suspendovani sa turnira zbog doping skandala. Iako su obojica negirala da su uzimali doping ATP ih je kaznio, posle čega dobar deo vremena nisu mogli da nastupaju na turnirima. Ipak, i Čilić i Troicki su se posle toga vratili još jači. Hrvat je prošle godine osvojio prvu Gren slem titulu, a Srbin se ekspresno vratio u sam vrh ATP liste i trenutno je 33. teniser sveta.

U dubl konkurenciji Mastersa u Madridu je i Nenad Zimonjić u paru sa Marcinom Matkovskim. Srpsko-poljski dubl je bio slobodan u prvom kolu, pošto su postavljeni za pete nosioce turnira.

Turnir u Madridu igra se za ukupan nagradni fond od 5,11 miliona evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA