PRAVA BARSA RAZBILA LAŽNU: Mesijeva magija za 3 minuta srušila Bajern (FOTO) (VIDEO)

Argentinac od 77. do 80. minuta postigao dva gola i srušio Bajern koji je u životu bio samo zahvaljujući Nojeru. Tačku na debakl gostiju stavio Nejmar - 3:0

  • 29
Foto: Ap/Tanjug Foto: Ap/Tanjug

Ređale su se šanse Suareza, Rakitića, Nejmara i Mesija ispred gola Bajerna, neki su pretili i više od jednog puta, pucali sa pet metara, ali nisu mogli da uguraju loptu iza leđa Manuela Nojera koji je branio kao da ima 10 ruku. Branio sve do 77. minuta i trenutka magije Lionela Mesija koji je, sa dva gola, doneo pobedu Barseloni u prvoj polufinalnoj utakmici ova dva rivala u Ligi šampiona - 3:0 (0:0).

S jedne strane fenomenalna Barselona koja je dizala igru kako se sezona bliži kraju. Sa ubitačnim tandemom Mesi - Nejmar - Suarez. S druge je bila ''lažna'' Barselona kako su mnogi nazvali Bajern nakon što je Pep Gvardiola stigao na Alijanc Arenu i uneo u igru sve ono što je naučio vodeći katalonski klub.

Prava Barsa je u potpunosti nadigrala ''lažnu'' koja je prvi šut u okvir ter Štegenovog gola uputila u 74. minutu. A bolje da nije, kakav je bio. Jer su njim samo razljutili Mesija koji je za tri minuta uradio ono što sa svojim kolegama nije uspevao čitav meč - da baci Nojera na kolena.

Najpre je u 77. minutu uzeo loptu na 16 metara, napravio korak dva i silovito šutirao, a par minuta kasnije ''izvozao'' je čitavu odbranu Bavaraca, bacio Boatenga na dupe, i malecnim lobom prevario Nemca. Da bude potpuni junak, Mesi se pobrinuo u nadoknadi vremena kada je asistirao Nejmaru za treći gol i Nojerovu nemoć.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nojer koji je svoj šou počeo još u 11. minutu kada je Suarezu skinuo zicer sa sedam metara. Nastavio je protiv Rakitića koji mu je bio bliži dva metra, a kao pobednik je izlazio i protiv Nejmara i protiv Mesija. Doduše, pomagali su mu i domaći igrači. Pre svega Suarez koji je sa peterca neometan šutirao glavom preko gola.

Jedino vredno pomena u Bajernovoj igri, osim fenomenalnog Nojera, bila je prilika Levandovskog u 18. minutu kada je za sekundu bio brži od lopte na par metara od gola Barse. Da je Poljak zakačio loptu verovatno bi to bio gol za Bavarce.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gol koji nisu postigli na drugom uzastopnom meču, što je prvi put posle 180 utakmica u svim takmičenjima. Za vikend su poraženi u Leverkuzenu sa 2:0, a onda su sa golom više rasformirani ovde na Nou Kampu. Skupo je Gvardiola platio taktiku da se brani.

Goste nije hteo gol, ali Mesija svakako jeste. Argentinac je stigao do 77. u LŠ i tako ponovo prestigao Kristijana Ronalda koji je ostao na 76. Mesi je takođe upisao i 100. nastup u LŠ čime je postao treći najmlađi fudbaler koji je stigao do magične cifre.

BARSELONA - BAJERN MINHEN 3:0

( Mesi 77, 80, Nejmar 90 +)

BARSELONA: ter Štegen, Alveš, Maskerano (Bartra 89), Pike, Alba, Buskets, Rakitić (Ćavi 82), Inijesta (Rafinja 87), Suarez, Mesi, Nejmar.

BAJERN: Nojer, Benatia, Rafinja, Boateng, Bernat, Lam, Ćabi Alonso, Alkantara, Švajnštajger, Levandovski, Miler (Gece 78).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola delije

    6. maj 2015 | 22:59

    Majstor fudbala po meni najjbolji na svetu...ČAROBNJAK !!!

  • Jugoplastik

    6. maj 2015 | 22:44

    Sta znaci za jedan klub kad ima dosta povrijeda u klubu u Bayernu se osjet veliki nedostatak Riberi Roben Alaba pogotovu protiv Barcelone koja je se vratila na svoj stari nivo igre

  • JokeR

    7. maj 2015 | 00:39

    Fudbal je jednostavna igra kada je igraju majstori!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA