Kralj Džejms uzvratio udarac Čikagu, Harden i Hauard izjednačili protiv Klipersa! (VIDEO)

Kavalirsi savladali Bulse sa 106:91, dok je Hjuston pobedio Los Anđeles Kliperse sa 115:109

  • 0

U noći između srede i četvrtka u okviru polufinala plej-ofa NBA lige odigrana su dva duela. U oba su slavili domaćini i tako izjednačili rezultat u seriji. Klivlend Kavalirsi su pobedili Čikago Bulse sa 106:91, dok je Hjuston bio bolji od Los Anđeles Klipersa sa 115:109.

Duel istočne konferencije doneo je znatno manje uzbuđenja, od ovog koji je nešto kasnije odigran u Teksasu. Posle razočaravajuće partije u prvom duelu u Klivlendu, kada je Čikago, predvođen Derikom Rouzom, napravio brejk na startu serije, Lebron Džejms je u drugom meču prikazao fantastičnu partiju i predvodio je svoju ekipu do izjednačenja. Kralj Džejms je postigao 33 poena, imao je 8 skokova i pet asistencija.

Od samog starta su domaćini stavili Čikagu do znanja da u drugom meču nemaju čemu da se nadaju. Posle prve četvrtine rezultat je bio 38:18, što je ekipa Dejvida Blata održavala bez problema do samog kraja. U jednom momentu u trećoj četvrtini ona je iznosila maksimalnih 25, da bi do kraja meča gosti iz Čikaga spustili razliku na 15.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pored Džejmsa u ekipi Klivlenda istakao se Kajri Irving, koji je imao prosečno veče za svoje standarde, ali je i tako postigao 21 poen uz 4 od 7 pri šutu za tri poena. Zanimljivo je da Džejms nije pogodio ni jednu trojku, ali nije mnogo ni šutirao, svega dva puta, i više je prodorima zadavao glavobolje igračima Čikaga.

U redovima Bulsa ponovo je najbolji bio Derik Rouz, koji je bio blizu tripl-dabl učinka, ali je podbacio u košgeterskom pogledu - postigao je 14 poena, imao 10 asistencija i 7 skokova.  Uz njega je najbolji bio Džimi Batler sa 18 poena, a 11 je dodao Gasol.

Drugi meč večeri doneo je znatno više uzbuđenja i preokreta. Na kraju je ipak slavio Hjuston čime je serija izjednačena na 1:1. Treba napomenuti i da su Klipersi bili oslabljeni neigranjem startnog pleja Krisa Pola.

Rakete su već na startu meča najavile da neće dozvoliti i drugi brejk na svom terenu. Posle prve četvrtine bilo je 11 poena prednosti. Usledio je ozbiljan odgovor gostiju iz Los Anđelesa, koji su drugu deonicu dobili rezultatom 41:21, i tako na poluvremenu stekli prednost od devet poena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, Hjuston je u drugom poluvremenu zaigrao mnogo bolje, predvođen najefikasnijim igračem utakmice Džejmsom Hardenom, koji je postigao 32 poena, a u stopu ga je pratio i Hauard, koji je uz 24 poena imao i 16 skokova. Domaća ekipa je na kraju slavila sa 115:109, i tako poravnala rezultat u seriji, koja se sada seli u Los Anđeles. U redovima Klipersa najbolji je bio Blejk Grifin sa 34 poena i 15 skokova.

Posle prvih duela u svim polufinalnim duelima NBA lige rezultat je 1:1 u seriji.

NBA plej-of

Klivlend - Čikago 106:91 (1:1 u seriji)

Hjuston - Los Anđeles Klipers 115:109 (1:1 u seriji)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA