Zvezdina rutinska pobeda u Nišu protiv Konstantina, vratio se Vilijams!

Ekipa Dejana Radonjića pobedila je u Nišu, posle čega se izjednačila sa Partizanom na tabeli KLS

  • 2

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Konstantin na gostovanju sa 80:67 u Nišu, i tako zabeležili i četvrtu pobedu u KLS i tako preuzeli čelo tabele.

Izabranici Dejana Radonjića su od samog starta nametnuli svoj ritam utakmice, čiji ishod ni u jednom momentu nije dolazio u pitanje. Strateg Zvezde je ravnomerno raspodelio minutažu igračima, a dobar deo vremena na parketu su proveli i najmlađi, koji u dosadašnjem toku sezone nisu mnogo igrali Rebić i Kaplanović, dok je Tejić, koji je igrao više od njih, na parketu u Čairu proveo najviše minuta.

ULAZ SLOBODAN I TERMIN PROMENJEN: Delije slave titulu na meču Zvezda - FMP!

Osim što su podjednako raspodelili minutažu, igrači Zvezde su podjednako raspodelili i poene. Najefikasniji je bio kapiten Luka Mitrović, koji je postigao 13 poena, a još četiri igrača imala su dvocifren učinak - Dangubić je dao 11, a po 10 Tejić, Blažič i Dženkins.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Zvezda je prve tri četvrtine dobila ubedljivo (24:13, 26:12 i 23:14), dok je u poslednjoj, koju je domaća ekipa dobila sa 21:14, došlo do blagog opuštanja, pa je Konstantin ublažio poraz.

Na parketu u Čairu našao se i Markus Vilijams, koji je odmarao na prethodnoj utakmici protiv Tamiša. Za 13 minuta na parketu  postigao je tri poena i podelio četiri asistencijije. U ekipi nije bilo Cirbesa, koji se još uvek oporavlja od povrede zadobijene u finalnoj seriji ABA lige protiv Cedevite.

Crveno-beli naredni meč u domaćem takmičenju igraju protiv FMP-a, u ponedeljak od 18 časova u hali Pionir, a ulaz će biti slobodan.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

KLS tabela:

1. Crvena zvezda - 4:0

2.Partizan - 3:0

3.FMP 2:1

4. Vojvodina 2:1

5. Metlalac 2:1

6. Mega Leks 0:3

7. Konstantin 0:3

8. Tamiš 0:3

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA