Đorđević krajem maja saopštava spisak za EP: Imam slatke muke, ali i jednu opsesiju!

Selektor nacionalnog tima biće na velikim iskušenjima da izabere 12 najboljih za kontinentalno takmičenje

  • 2

Selektor srpske košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević izjavio je da će krajem maja saopštiti širi spisak igrača koji će biti u konkurenciji za Evropsko prvenstvo.

Ono što je sigurno, Đorđević će imati vrlo zahtevan zadatak, možda kao niko pre njega u prethodnih nekoliko godina: da odabre najbljih 12, jer dobro je poznato koliko su srpski igrači ove sezone bili dominantni u svojim klubova, počevši od Teodosića, Bjelice, Bogdanovića, Marjanovića, Kalinića, Ercega...

To je ono što najviše raduje selektora zvanično druge najbolje reprezentacije na svetu pred početak novog takmičarskog ciklusa.

TEO, BOBI I BJELICA! Srbi dominiraju u Evroliginoj najboljoj petorci sezone! (VIDEO)

- Na svim pozicijama imamo igrače za dve opcije, što je izuzetna vrednost, a posebno u defanzivi, gde pojedinci mogu da brane i tri pozicije. Najvažnije je da odbrambeno možemo da odgovorimo zadacima, a napadački će sve da legne na svoje mesto - rekao je Đorđević za politiku i dodao:

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Desetak dana posle Fajnal fora Evrolige u Madridu otvoriću karte. Sve je poznato, na širem spisku naći će se 24 igrača, a ideja je da 18 otpočnu pripreme. Sa pojedincima moram da razgovaram i predočim ulogu koja im je namenjena. Osnova je tim sa Svetskog kupa, ali biće izmena i dopuna.

- Nosioci igre su se iskristalisali, a oko njih se stvaraju drugi. Lidera imamo u liku i delu Miloša Teodosića, Nemanje Bjelice i Bogdana Bogdanovića. Ima igrača koji u kontinuitetu igraju dobro, koji su bili u reprezentaciji, neki su se nametnuli, a biće i novih imena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

SLATKE MUKE SAŠE ĐORĐEVIĆA: Srbija nikad jača, KOGA ZVATI U REPREZENTACIJU?

On je istakao da je cilj obezbediti mesto koje vodi na Olimpijske igre. To će biti težak zadatak, budući da se na Eurobasketu vade dve "vize" za Rio i dobiće ih samo finalisti, kao i još četiri pozivnice za kvalifikacije.

- Imam slatke muke, ali u suštini svi znaju moju poruku. Celog života moja ambicija je bila da igram finale, jer tad može nešto da se osvoji. Ne bežim ni sada od toga, iako je pred nama imperativ direktnog odlaska na Olimpijske igre, gde nas nije bilo ni u Pekingu 2008, ni u Londonu 2012. godine. Biće izuzetno teško jer do polufinala moramo da se sastanemo sa Francuzima kojima snagu daju NBA igrači i domaća publika. Kako mi je prošle godine bila opsesija Španija, sada je to Francuska - dodao je Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    10. maj 2015 | 22:54

    Teodosic Markovic Jovic Bogdanovic Nedovic Kalinic Bjelica Erceg Mitrovic Marjanovic Raduljica Milurinov

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA