RASPUCANA SERIJA A: Inter slavio u Rimu, Miha demolirao Udineze, goleade svuda! (VIDEO)

Inter pobedio Lacio sa 2:1, a na čak četiri od pet utakmica je bilo po pet golova, dok je na onoj jednoj bilo četiri * Sampdorija slavila u Udinama 4:1

  • 0

Fudbaleri Intera pobedili su u Rimu ekipu Lacija sa 2:1 (1:1) u utakmici 35. kola italijanske Serije A.

Inter je ovim trijumfom ostao u trci za šestim mestom na tebli koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Milanski klub sada ima 49 bodova, pet manje od Sampdorije, dok je petoplasirana Fiorentina sakupila 55 bodova.

Dva gola za goste postigao je Brazilac Ernanses u 26. i 84. minutu, dok je strelac za Lacio bio Kanderva u 8. minutu.

Pobeda "neroazura" mogla je da bude i ubedljivija da je Ikardi u 63. minutu iskoristio penal.

Domaćin je poslednjih pola sata imao dva igrača menje, pošto je crveni karton dobio Marketi, a prethodno je u 24. minutu isključen Maurisio.

Srpski reprezenetativac Dušan Basta odigrao je ceo meč za Lacio, Filip Ðorđević je bio na klupi Rimljana, dok je Nemanja Vidić bio starter u timu Intera.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Inae, raspucali su se napadači u Seriji A ovog nedeljnog popodneva. Dovoljno je reći da je na četiri meča palo po pet golova i na jednom četiri. Sampdorija je kao

gost deklasirala Udineze 4:1, dok je u derbiju Verone bilo nerešeno 2:2. Ludnica je bila u Ćezeni gde je domaćin ispustio 2:0 i izgubio 3:2 od Sasuola, dok je to izbegla Atalanta koja je jedva sačuvala pobedu protiv Palerma 3:2.

Siniša Mihajlović je još jednom nadmudrio svog velikog prijatelja Dejana Stankovića u direktonom okršaju njihovih klubova. Ekipa iz Đenove je prosto razmontirala u Udinama domaće "zebre". Blistao je Roberto Sorijano sa dva pogotka u 25. i 62. minutu, a osim njega us trelce su se još upisali Akva i Dankan za goste, dok je čast domaćinu sačuivao Di Natale sa bele tačke.

U matineu dana je odigran veronski derbi koji je završen bez pobednika. Kjevo našeg Ivana Radovanovića koji je bio ceo meč na terenu povelo je preko Paloskija u 9. minutu, ali su onda nominalni gosti preokrenuli preko Gomeza i Tonija da bi izjednačenje doneo u 40. minutu Pelisije, a u drugom delu nije bilo golova.

Ćezena je već mislima u Seriji B, ali je to nije sprečilo da u prvih pola sata utakmice iznenadi Sasuolo i povede 2:0 preko Defrela i Brijence, alli je u drugih 45 minuta usledio neverovatan preokret gostiju. Zaza ga je započeo u 48. minutu, a samo tri minuta kasnije je rezultat poravnao Taider da bi trijumf doneo Misiroli.

Sličan scenario zamalo da se ponovi i na Siciliji u duelu Palerma i Atalante samo što su sada gosti već u 17. minutu imali vođstvo od 2:0. Vaskez je do poluvremena smanjio na 2:1, ali je Gomez u 51. minutu vratio dva gola prednosti timu iz Bergama.

Vlada Avramov je samo pet minuta kasnije napravio penal i dobio crveni karton, ali Beloti nije iskoristio priliku da ponovo smanji rezultat. Ipak to je učinio Rigoni u 68. minutu, ali u preostalom vremenu domaćin nije uspeo da dođe do boda.

Serija A, 35. kolo:

Subota

Juventus - Kaljari 1:1

Milan - Roma 2:1

Nedelja

Kjevo - Verona 2:2

(Paloski 9, Pelisije 40 - Gomez 20, Toni 26)

Ćezena - Sasuolo 2:3

(Defrel 15, Brienca 29 - Zaza 48, Taider 51, Misirolo 69)

Palermo - Atalanta 2:3

(Vaskez 43, Rigoni 68 - Baseli 6, Anđelković 17 a.g., Gomez 51)

Udineze - Sampdorija 1:4

(Di Natale 87. penal - Sorijano 25, 62, Akva 80, Dankan 89)

Empoli - Fiorentina 2:3

(Saponara 28, Mkedlidze 77 - Ilicic 4, 68, Salah 57)

Parma - Napoli 2:2

(Paladino 9, Horkera 33 - Gabjadini 28, Mertens 72)

Lacio - Inter 1:2

(Kanderva 8 - Ernanes 26, 84)

Tabela: Juventus 80, Roma 64, Lacio 63, Napoli 60, Fiorentina 55 … Kaljari 28, Ćezena 24, Parma 17.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA