RAFA POČIŠĆEN U FINALU! Mari vlada u Nadalovoj domovini!

Retko ko je mogao da očekuje da će Britanac tako lako slaviti u finalu turnira u Madridu

  • 6

Kakav šok za publiku u Madridu! U finalu masters turnira u španskoj prestonici, Rafael Nadal je neočekivano lako poražen od Endija Marija u dva seta - 6:3, 6:2.

Ovo je bila tek šest pobeda Britanca nad Špancem u 21. međusobnih duela do sad, a pre ovog meča, Mari je poslednji put trijumfvao nad Nadalom tek 2011. godine.

Mari, koji je prigrabio drugi trofej u sezoni, još jednom je potvrdio da je itekako spreman za deo sezone na šljaci - nedavno je osvojio Minhen, što mu je bio prvi trofej u karijeri na šljakastoj podlozi.

Treći teniser sveta se baš naoštrio protiv "kralja šljake", jer mu je na startu i jednog i drugog seta oduzimao servis - u prvom je poveo 3:1, a u drugom još ubedljivije 4:0. Nadal je tokom celog meča imao ukupno tri brejk prilike, koje nije uspeo da iskoristi.

- Čestitam, Endi. Igraš sjajno ove sezone i danas si bio bolji od mene - rekao je Nadal posle meča.

- Atmosfera je bila fenomenalna. Jedan od najtežih izazova je da igrate protiv Rafe u Španiji. Rafa, ubeđen sam da ćeš za nekoliko nedelja ponovo pružati najbolje partije, zadovoljstvo je videti te kako igraš u finalu - dodao je Mari.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA