Hoće li biti štele u Superligi? Na ove mečeve obratite pažnju u preostala dva kola!

Posle sumnjive utakmice između Spartaka i Donjeg Srema, mnogo utakmica biće pod posebnom lupom u poslednja dva kola u JSL

  • 6

Dva kola pre kraja sezone u Superligi Srbije manje više je poznato sve. Partizan je šampion i predstavljaće nas u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Zvezda, Čukarički i najverovatnije Vojvodina, pokušaće da doguraju što dalje u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Neizvesnost je u velikoj meri prisutna u borbi za opstanak, koji je nedostižan samo za Radnički iz Kragujevca, dok će sudbinu Šumadinaca probati da izbegnu čak četiri tima: Donji Srem, Spartak, Napredak i Voždovac.

Jedan od ovih timova će naredne sezone igrati u nižem rangu, a još jedan će u plej-of, preko koga će pokušati da zadrži status u Superligi i u narednoj takmičarskoj godini.

Haos u Subotici: Dva penala za Spartak, sukob kod svlačionica i pretnje Donjeg Srema da će napustiti teren!

Jagodina je na vrhu ove grupe, jer ima pet bodova više od prvog tima "ispod crte", pa se može konstatovati da samo čudom može ispasti iz lige (u poslednja dva kola igra sa Radničkim u kragujevcu i OFK Beogradom kod kuće). A čuda se u ovoj ligi, to nas je naučilo iskustvo, retko dešavaju...

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Uzbudljiva pobeda Subotičana protiv Pećinčana (3:2) - za ljude iz Donjeg Srema ocenjena kao neregularna, obećava isto tako burnu završnicu prvenstva. U posebnom fokusu javnosti (ali i kladionica) biće upravo mečevi u kojima će igrati najugroženije ekipe na tabeli, pa smo napravili listu onih čiji bi tok i epilog morao da bude predmet posebne pažnje Fudbalskih organa.

Pogledajte sporne penale o kojima bruji cela Srbija (VIDEO)

Subotički Spartak neće imati nimalo lak zadatak da se sačuva van opasne zone, s obzirom na to da u narednom kolu gostuje Radu, a u poslednjoj rundi čeka Čukarički, koji nije odustao od drugog mesta.

Mnogo toga bi i u poretku na dnu moglo da bude poznato posle, kako stvari stoje, ključnog duela za opstanak, koji će u narednom kolu odigrati direktni konkurenti za opstanak - Donji Srem i Napredak. Poraženi iz tog meča jednom nogom bi skliznuo u niži rang, pa će biti vrlo zanimljivo ispratiti okršaj u Pećincima.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

Voždovcu će, realno, jedna pobeda biti dovoljna da zadrži status u eliti, a do nje će imati prilike da dođe u duelima sa Borcem na svom terenu i Radničkim u Nišu, što će svakako biti daleko teži izazov za ekipu Bratislava Živkovića.

Pored zavrzlame koju prave ekipe iz donjeg doma, ne treba smetnuti s uma ni duel Vojvodine i Novog Pazara za Evropu.

Voša je trenutno četvrta, tri boda ispred prvog pratioca, ali već u subotu gostuje favorizovanom Čukaričkom, dok će Pazarci pokušati da iskoriste šampionsku opijenost Partizana u Humskoj. Lako se, dakle, može desiti da Novosađani i Novi Pazar u poslednje kolo uđu bodovno poravnati.

Vojvodina bi u tom slučaju izlazak u Evropu tražila protiv Radničkog 1923, koji zavšava sezonu gostovanjem na Karađorđu, a ekipa Milorada Kosanovića protiv Donjeg Srema, koji će bodove spasa tražiti na uvek "vrućem" terenu u gradu na Jošanici.

Kvaliteta možda nema u našoj ligi, ali će uzbuđenja biti na pretek. I neka ona krilatica "neka pobedi bolji" bude motiv svima makar u poslednje dve runde.

Ovako će se FSS boriti protiv nameštanja u JSL!

Mečevi na koje bi trebalo obratiti pažnju:

Rad - Spartak

Donji Srem - Napredak

Partizan - Novi Pazar

Voždovac - Borac Čačak

Radnički Niš - Voždovac

Novi Pazar - Donji Srem

Napredak - Rad

Spartak - Čukarički

Jagodina - OFK Beograd

Ko s kim do kraja:

Donji Srem (26 bodova): Napredak (K), Novi Pazar (G)

Napredak (28): Donji Srem (G), Rad (K)

Spartak (28): Rad (G), Čukarički (K)

Voždovac (30 bodova): Borac Čačak (K), Radnički Niš (G)

Parovi 29. kola

Mladost Lučani - Radnički Niš

OFK Beograd - Crvena zvezda

Radnički 1923 - Jagodina

Čukarički - Vojvodina

Rad - Spartak

Donji Srem - Napredak

Partizan - Novi Pazar

Voždovac - Borac Čačak

Parovi 30. kola

Radnički Niš - Voždovac

Borac Čačak - Partizan

Novi Pazar - Donji Srem

Napredak - Rad

Spartak - Čukarički

Vojvodina - Radnički 1923

Jagodina - OFK Beograd

Crvena zvezda - Mladost Lučani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matori

    15. maj 2015 | 08:21

    A zasto bi je sad bilo kad je do sada nikad nije bilo?

  • KRALJ

    15. maj 2015 | 09:40

    Pitanje je .verovatno za kralja Toleta...sa Toletom partizan još 30 puta šampion Srbije...živeo ti nama tole još 120 godina

  • mito

    15. maj 2015 | 07:16

    Sad kada je Karadžić obezbedio titulu Partizanu, sada liga treba da bude poštena. Dvadesetdevet kola je bilo dozvoljeno sve i svašta, a sada će mo da kontrolišemo. Čestitke Karadžiću i FSS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA