SAŠA ILIĆ: Nije dobro što osvajamo titule zbog Zvezdinih slabosti! Najviše batina sam dobio od drugog Ilića!

Legendarni kapiten crno-belih priznao je da bez jake Zvezde nema ni jakog Partizana, a da se to najbolje vidi kada i jedni i drugi izađu u Evropu, a progovorio je o tome i sa kojim igračem je imao najoštrije duele

  • 15

Legenda Partizana Saša Ilić slavi svoju 10. titulu sa klubom iz Humske! Neumorni "Sale kapiten" kako su ga prozvali navijači crno-belih seća se svake titule ponaosob i svaka mu je draga. Dominaciju svog tima u XXI veku pratio je iz prvog reda sa najboljeg mesta - kapitenskom trakom oko ruke dok su pehari stizali u Humsku.

Ipak, dobro je svestan i on da mnoge od titula koje su osvojene u poslednjih 10 godina nisu bili plod toga što je Partizan bio bolji od svog večitog rivala, već mnogo manje lošiji koristeći katastrofalnu situaciju koja već dosta godina vlada na suprotnoj strani Topčiderskog brda.

- Stara je fraza da bez dobre Zvezde i Partizana, ali i ostalih klubova nema dobrog fudbala. Da su oni bili bolji i mi bismo bili jači. Svi znaju da je Zvezda u ogromnim problemima i finansijskim i igračkim. Nemaju sistem i nama je lakše da dođemo do trofeja, ali to sigurno kada se generalno pogleda nije dobro. Više bih voleo da smo i jedni i drugi jaki i da se uz mnogo više muke osvajaju pehari - rekao je Ilić za "Žurnal" i dodao da zbog toga naši klubovi ne mogu do značajnijih rezultata u Evropi.

Foto Marko Todorović Foto Marko Todorović

- Mi za to plaćamo ceni na evropskoj sceni. Svake godine smo sve dalje i dalje od srednjih evropskih klubova i ne plašim se da to kažem. Nekada nas je bilo sramota kada izgubimo od Bajerna i drugih sa tri, četiri prema nula, a sada bismo bili srećni da uopšte igramo protiv njih u grupnoj fazi Lige šampiona ili Lige Evrope.

Veteran u crno-belom dresu ima iza sebe pregršt duela sa protivničkim igračima. Igrao je i protiv domaćih legendi, ali i vedeta svetskog fudbala. Ipak, sa jednim fudbalerom priznaje da je vodio najžešće duele, a to je njegov prezimenjak Dejan Ilić koji je nosio dres Crvene zvezde.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- I danas se prepričavaju naši dueli koji su uvek bili na ivici noža. On je igrao oštro, tukao me je, a pokušavao sam i ja njega, ali je on bio namazaniji. Da sada igra, znao bih kako da mu vratim... Šalim se, dobri smo prijatelji, ali da je tukao, jeste - rekao je Ilić za "Žurnal".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    16. maj 2015 | 12:31

    Kao veliki ciganin skidam ovom momku kapu.pravi sportsista sto od malena voli svoj klub partizan.nije jedan od onih koji su pre isli na sver da bodre zvezdu a sada je pljuju!ovaj gospodin nikad nije prozivao i palio vatru.ilicu skidam ti kapu kao okoreli ciganin.alal vera

  • Maksa

    16. maj 2015 | 11:38

    ja sam zvezdas ali ovaj covek je legenda

  • Aladin

    16. maj 2015 | 12:24

    Svaka cast Ilicu. Mnogi bi trebali da se ugledaju na njega. Gospodin bio i ostao. Nazalost sve je ovo istina sto je rekao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA