Kosan treći put među Zvezdašima? Navijači ga najviše pamte po ovih šest stvari! (VIDEO)

Milorad Kosanović je najozbiljniji kandidat da na klupi Crvene zvezde zameni Nenada Lalatovića *Prisetili smo se najupečatljivijih momenata iz njegova prva dva mandata na Marakani

  • 24

Milorad Kosanović najozbiljniji je kandidat za klupu Crvene zvezde, koja će ostati upražnjena posle odlaska Nenada Lalatovića posle utakmice protiv Mladosti iz Lučana.

U srpskim medijima se pominjalo nekoliko kandidata. Pored Kosanovića pominjali su se Miodrag Grof Božović, kao i Slaviša Stojanović, koji je to odlučno demantovao za naš portal. Slovo je očigledno spalo na trenera Novog Pazara, koji je ove sezone pobedio Zvezdu i time je i definitivno udaljio od titule.

Ukoliko zaista dođe u Zvezdu, to će Kosanoviću biti treći mandat u Ljutice Bogdana.

Mnogi navijači već iskazuju nezadovoljstvo na forumima i društvenim mrežama zbog njegovog eventualnog povratka, gde se posebno ističu loša izdanja ekipe u njegovom drugom mandatu, koji je trajao svega nekoliko meseci.

Ovo su najupečatljivije stvari po kojima ga navijači pamte dok je vodio njihov klub.

Foto: mojacrvenazvezda.net Foto: mojacrvenazvezda.net

1. Sezona iz 1998. godine, rapsodija protiv Partizana i izgubljena titula zbog Arkanovog Obilića

Pristalice crveno-belih ne mogu da prežale sezonu u kojoj je Zvezda imala sjajnu generaciju mladih fudbalera, koju su predvodili Dejan Stanković i Perica Ognjenović.

Zvezda je te godine igrala najlepši fudbal, i svaki Zvezdaš ističe da im je tada titula ukradena jer je ona morala da završi u rukama Željka Ražnatovića Arkana, tadašnjeg predsednika Obilića, koji je bio šampion sa dva boda prednosti ispred Zvezde.

Posebno upečatljiv meč iz te sezone je 110. večiti derbi, u kome su je Zvezda demolirala Partizan sa 4:0 na Marakani.

2.  Igra bez napadača na Aris - Crvena zvezda

Svakom Zvezdašu se digne kosa na glavi kada se priseti utakmice protiv Arisa u Solunu. Kosanović je tada vodio crveno-bele u drugom mandatu. Zvezdi je bila neophodna pobeda, a on je na teren izveo taktiku bez napadača i igrao je u formaciji 4-6-o, gde je Ognjen Koroman izigravao špica. To je verovatno svima prva asocijacija na Milorada Kosanovića.

3. Crvena zvezda - Rendžers

Nešto pre utakmice protiv Arisa i učešća u Ligi Evrope, Crvena zvezda je bila na korak od ispunjenja dugogodišnjeg sna navijača - igranja u Ligi Šampiona. Za to im je bila potrebna pobeda protiv Rendžersa 2007. godine. Crveno-beli su u prvom meču u Glazgovu poraženi sa 1:0 pogotkom Naća Nova u nadoknadi vremena.

Ipak, u revanšu, gde je postizanje gola bilo pod moranjem, Kosanović je ušao isuviše oprezno, pa je meč završen bez golova, čime je otišla u nepovrat najbolja prilika za plasman u elitno takmičenje. Meč je obeležio i promašaj Burzanovića u prvom minutu utakmice, a to je ujedno bila i jedina šansa koju su crveno-beli stvorili.

4. Nije davao šansu strancima u drugom mandatu

Skupa pojačanja koja je rukovodstvo Crvene zvezde na čelu sa Draganom Stojkovićem Piksijem dovelo leta 2007. godine bila su u nemilosti Milorada Kosanovića, koji im nije davao šansu.

Barkos je tada u srpskoj javnosti okarakterisan kao Varkos, Salasu je ustanovljeno da ima kraću nogu, u nemilosti je bio I Maurisio Molina, a prednost u odnosu na njih imali su Milanko Rašković i golobradi Filip Đorđević.

5. Crvena zvezda - Bajern 2007. godine

Iako je Zvezda izgubila meč protiv velikana iz Nemačke, ovo je u očima pristalica crveno-belih verovatno jedina svetla tačka za Kosanovića u njegovom drugom mandatu. Pamti se kako je Koroman izlomio kičmu Lamu i kako je Milijaš dao gol Rensingu sa čak 40 metara.

Zvezda je bila nadomak velike pobede na Marakani, ali je poklekla u samoj završnici utakmice, koju je rešio tada 16-godišnji Toni Kros, ali mu je pomogao i veliki kiks golmana Zvezde Ivana Ranđelovića.

6. Ispadanje od Ekerena u prvom kolu Kupa UEFA 1997. godine

Crvena zvezda je početkom sezone 1997/98, imala veoma snažan tim u kome su najzvučnija imena bila Drulić, Dejan Stanković, Perica Ognjenović, Goran Bunjevčević, Dragoslav Jevrić, Bratislav Živković... Navijači su očekivali dobar rezultat u Evropi, ali je njihov tim, koji je predvodio Kosanović ispao već u prvom kolu, u kome je u dvomeču uspešniji bio Ekeren, protiv koga je Zvezda bila veliki favorit.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Žika Živac@

    20. maj 2015 | 18:54

    Ne ovog nikako bolje Pižona nego njega

  • marko

    20. maj 2015 | 18:48

    Ako on dodje ja ne dolazim na stadion Rajko Mitic inace idem od 93 na svaku utakmicu.

  • BG

    20. maj 2015 | 19:21

    Kad trener Zvezde izvede ekipu na utakmicu sa 0 napadača, treba mu zabraniti da gleda istu I na TV-u a ne da mu se opet da je opet vodi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA