Šta Hrvati kažu o dolasku četnika Miličića u ABA ligu?

Hrvatski klubovi Cibona i Zadar nemaju probem da srpski košarkaš sa svojim četničkim tetovažama igra u njihovoj zemlji

  • 14

Povratak Darka Miličića u košarku uzburkao je javnost u Srbiji. Srpski centar je potpisao za Metalac, za koji će nastupati naredne sezone, a to je izazvalo polemiku i u susednoj Hrvatskoj, gde bi u okviru ABA lige neke mečeve trebalo da igra i njegov klub.

Ispovest predsednika Metalca: Kako sam ubedio Miličića da se vrati košarci i zašto nije odabrao Zvezdu!

Nedavno je srpski centar izazvao veliku polemiku među hrvatskim navijačima posle njegovog kik-boks meča, gde su se mogle videti njegove tetovaže četničkih vojvoda, koje su im bole oči.

Hrvatski klubovi Cibona i Zadar nemaju ništa protiv da Miličić, sa svojim tetovažama četničkih vojvoda dođe u njihovu zemlju. Predsednik Cibone Aleksandar Petrović, brat pokojnog Dražena Petrovića, ne ulazi u njegova politička opredeljenja.

- Ne vidim zašto taj momak ne bi igrao u mojoj zemlji. Svaki igrač je dobrodošao, ne ulazim u to koje tetovaže ima po telu. Ako se budu poštovale propozicije takmičenja, nema razloga da ne dođe u Hrvatsku. Da budem iskren, uopšte i ne razmišljam o njemu - poručio je Aca Petrović za Kurir i dodao da neće prognozirati da li će možda njegova pojava dovesti do nereda navijača.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ne ulazim u to da li postoji bojazan da dođe do nekog incidenta s nekim od navijača. Ne mogu anticipirati šta će se dogoditi u budućnosti - poručio je Aca Petrović.

Takođe, ni direktor Zadra Boris Skroče se ne protivi dolasku Darka Miličića u taj grad, i navodi da ga ne zanima kakve tetovaže ima na sebi.

- Apsolutno me ne zanima šta Miličić ima iscrtano po telu. Ako je tetovaža pokrivena, može da ima šta hoće. Pravila ABA lige moraju da se poštuju, sve ostalo nije bitno. Mogu i ja njemu da pokažem kakvu tetovažu imam. Ne treba da gledamo u prošlost, te ružne stvari su iza nas - istakao je Skroče.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Problem sa igranjem u Hrvatskoj u prošlosti je imao Milan Gurović, koji na ruci ima tetovažu Draže Mihailovića, pa je morao da je prekriva dugim rukavima ispod dresa. Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac nema probem sa tim da Miličić igra ukoliko tetovaže budu prekrivene, kao što je to bilo u Gurovićevom slučaju.

- Zašto bi nekom košarkašu uskraćivali takvu mogućnost samo zato što na svom telu ima neke tetovaže. Bitno je da se ne vide, kao što je bio slučaj sa Gurovićem. Ne vidim nijedan razlog da bude drugačije - objasnio je Lisac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA