Ovaj čovek se najviše radovao pobedi Čukaričkog nad Partizanom u finalu Kupa (FOTO)

Brđani su u sredu veče osvojili prvi trofej u istoriji kluba, a za oktavu više od ostalih svoju sreću je pokazivao čovek koji je odrastao na Banovom Brdu i sada je jedan od glavnih operativaca Čukaričkog - Uroš Janković

  • 10
Foto: Facebook/Uroš Janković Foto: Facebook/Uroš Janković

Još na početku sezone najavljivao je da bi ovo mogla da bude godina u znaku Čukaričkog, kako je vreme odmicalo bojazan od eventualnog neuspeha nije mogla ni da se nasluti u njegovom glasu, obećao je da će doneti trofej na Banovo Brdo i ispunio je obećanje.

Otuda i ne čudi neopisiva radost Uroša Jankovića, jednog od najvažnijih operativaca Brđana i potpredsednika opštine Čukarica, u momentu kada je Vlado Glođović dunuo u pištaljku i ''krunisao'' Čukarički kao osvajača Kupa Srbije za sezonu 2014/15. Gol Slavoljuba Srnića u 39. minutu bio je dovoljan da se sruši Partizan i obezbedi prvi trofej u istoriji Čuke.

''Pijan'' od sreće, teturao se ''ulicama Marakane'' noseći pehar kao da je kovčeg s blagom koji su kapetan Flint i mladi Džim Hokins pronašli u kultnom romanu ''Ostrvo s blagom''.

- Veliki trud se isplatio. Zaista smo zaslužili ovaj pehar. Obećao sam i doneo ga na Banovo Brdo - sam ushićen istakao je Janković nakon meča.

Foto: Facebook/Uroš Janković Foto: Facebook/Uroš Janković

Od pehara se odvajao samo kada je ostatak ekipe želeo da se slika sa trofejom u rukama. Kao da se bojao da mu neko ne otme ono što pripada Čukaričkom, klubu za koji navija od malena. Naučen je da postoji samo jedan tim, jer je odrastao na Banovom Brdu.

OVAKO ZVEZDA MOŽE DA SE SPASI: Čukarički otkrio tajnu uspeha! (FOTO)

Tada je lokalni rivalitet bio između Čuke, Žarkova i Železnika koji je posle 2000. godine prerastao u rivalstvo sa Radom i OFK Beogradom. Zahvaljujući novoj garnituri ljudi koji su stigli na Brdo, predvođeni predsednikom i vlasnikom Draganom ''Galetom'' Obradovićem, sportskim diretorom Vladimirom Matijaševićem i naravno samim Jankovićem, Čukarički je sada po kvalitetu veliki rival Crvenoj zvezdi i Partizanu.

- Jedan od retkih ljudi, pored Galeta, u koje imam ogromno poverenje jeste upravo Vladimir Matijašević - kratko je prokomentarisao Janković za Telegraf i tako samo potvrdio sjajne odnose koji vladaju u Čukaričkom.

Foto: Facebook/Uroš Janković Foto: Facebook/Uroš Janković

Upravo je Janković, u neformalnom razgovoru sa novinarom Telegrafa, smelo najavio da ne postoji šansa da Partizan i Zvezda u šampionatu dođu do tri boda na Brdu. Crno-beli su se izvukli u 90. minutu (2:2), dok je Zvezda glatko poražena sa 2:0. Pred finale Kupa je imao jasnu viziju - Čuka pobeđuje, a golove postižu Slavoljub Srnić i Stoiljković. Za prvog je pogodio, a za drugog je bio blizu jer su makazice popularnog Stoiljka za dlaku prošle pored Živkovićevog gola.

I nije toliko žalio što je promašio da će Stoiljković dati gol, jer je Srnić odradio posao i potvrdio ono što je Janković Telegrafu priznao još letos u Austriji - domaćinsko poslovanje i domaćinska atmosfera gde se tačno zna ko šta radi doneće nam rezultat jednog dana.

- Kada smo počinjali nikome nismo bili interesantni. Prve godine smo opstali. Sledeće sezone smo ponovo mnogima bili autsajderi i jedino je Dragan Obradović istinski verovao u ovaj tim - rekao je tada Janković za Telegraf.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

I gle čuda! Samo godinu dana kasnije Čukarički je postao tim o kom se priča samo u superlativu. Nisu više samo izenanđenje i s razlogom sa Brda najavljuju napad na titulu sledeće sezone. Čak i klinci ispred zgrade, kada siđu da pikaju fudbal, hoće ''da budu Čukarički''.

Valjda je i to neka satisfakcija, ali i dokaz, za Jankovića i ''družinu'' sa Banovog Brda da nastave putem koji su izabrali 2012. godine i na kom su ''ubrali'' već jedan trofej.  Ukoliko uspeju i onaj drugi, vredniji, sreću Uroša Jankovića i članova Čukaričkog ne bi mogla da zamene ni sva ostrva s blagom.

(M. Marić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    22. maj 2015 | 01:12

    Uroš Janković u sve što radi ulaže 100% sebe. Nisam pripadnik njegove političke opcije,niti navijač Čukaričkog,ali gospodina Jankovića veoma poštujem zbog te njegove neverovatne energije, velikog srca,doslednosti i hrabrosti. Čukaričani znaju koliko je truda i vremena uložio u Čukarički i zato nas ne čudi ovolika radost zbog osvojenog trofeja. Svako ko ga poznaje to dobro zna,a ko ga ne poznaje - preporučujem da bi trebalo što pre da ga upozna i uveri se sam. Tako će mu i ovaj članak biti jasniji.

  • rosulica

    21. maj 2015 | 23:56

    Nista protiv dotičnog. Setim se kada je svima na Brdu slao sms-ove da glasaju za njega dok su bili izbori. A danas te ljude ne poznaje...

  • goxy

    21. maj 2015 | 21:41

    Uros...samo tamo gde je lova. Nije Gale indijanac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA