Timovi F1 prete da neće da otputuju u Bahrein!

Interesantno, poslednjih nekoliko nedelja vlasnik Formule 1 Berni Eklston uverava da će trke u Bahreinu biti, a to su čak potvrdili i čelnici Svetske automobilske federacije (FIA)

  • 0

Većina timova koja se takmiči u Svetskom šampionatu Formule 1 najavila je da neće doći u Bahrein, gde je za 22. april zakazana četvrta trka u novoj sezoni. U toj bliskoistočnoj zemlji i dalje su u toku ulične demonstracije i sukobi građana sa pripadnicima vlasti, zbog čega je otkazana i prošlogodišnja trka.

Pošto se situacija u odnosu na prošlu godinu nije promenila, čelnici timova ne žele da bilo koga od zaposlenih dovode u rizičnu situaciju, pa su najavili da neće putovati u Bahrein.

Interesantno, poslednjih nekoliko nedelja vlasnik Formule 1 Berni Eklston uverava da će trke u Bahreinu biti, a to su čak potvrdili i čelnici Svetske automobilističke federacije (FIA). Eklston se prošlog vikenda sastao u Londonu sa predstavnicima ambasade Bahreina u Velikoj Britaniji i razgovarao o situaciji u zemlji.

- Iako Eklston tvrdi da će trke biti, čelnici timova ne žele da putuju u Bahrein. Videćemo šta će se dešavati u narednih nekoliko dana - prenose ostrvski mediji.

Naredna, treća trka u sezoni voziće se 15. aprila u kineskom Šangaju. 

Lider u šampionatu je Fernando Alonso sa 35 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA