TERZIĆ PRIZNAO: Prodali smo prava na Luku Jovića! Dug je smanjen za 10 miliona evra!

Generalni direktor je otvorio dušu i rekao da je klupski dug smanjen na 43 miliona evra, a da je prilikom smanjivanja dugovanja prodato i pravo na najvećeg talenta za 1.400.000 evra

  • 13

Crvena zvezda je završila za klub njenog renomea vrlo neuspešnu sezonu. Titula nije odbranjena, a nije se daleko doguralo ni u Kupu. Nenad Lalatović je otišao sa mesta trenera i u javnosti se poslednjih dana uveliko traži njegove zamena, a spekuliše se i o tome ko bi mogao da bude novi sportski direktor kluba.

Međutim, s obzirom na poteškoće pre svega finansijske sa kojima su se suočavali i i dalje se bore, može se reći da ovo i nije tako loše. Uspeli su da se izbore za evrolicencu i posle dve godine igraće u evropskim takmičenjima, a prema rečima Zvezdana Terzića, generalnog direktora, ukupan dug kluba je za godinu dana otkako je on u rukovodstvu smanjen na 43 miliona evra i izbegnut je bankrot.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Pre godinu dana sam došao u Zvezdu na mesto generalnog sekretara i posle uvida revizora u poslovne knjige kluba njihove reči su bile da nam preti bankrot, a sada 12 meseci kasnije mogu da kažem da Zvezda nije bakrotirala, niti će. Naš dug je samnjen na 43 miliona evra i imamo plan kako da ga smanjujemo još više iz godine u godinu - rekao je Terzić za "Večernje novosti" i dodao koji su to planovi u narednom periodu.

- Mi smo isplatili oko 10 miliona evra duga bivšim igračima i klubovima i uspeli smo da dobijemo licencu za UEFA takmičenja. Spremili smo plan kako da nstavimo sa daljom stabilizacijom kluba. Naša strategija je usvojena u decembru na sednici Skupštine i počeli smo sa realizacijom. Uveren sam da ćemo uz stabilizaciju kluba ove godine ispuniti još dva cilja - stvaranje tima i osvajanje titule - rekao je Terzić.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Mesecima se u srpskoj javnosti pisalo da su crveno-beli bili primorani da prodaju nekome deo prava na najveći klupski biser Luku Jovića, ali je to uvek bilo negirano iz kluba, sve do sada kada je generalni direktor Terzić za "Novosti" priznao da su prava na talentovanog napadača prodata, ali nije otkrio kome, niti u kom procentu.

- Od Gazproma smo dobili 4,5 miliona evra za novi ugovor i još dva miliona po starom ugovoru za prolećnu polusezonu. Od transfera smo zaradili još 2,5 miliona evra, a od toga je 1.400.000 evra za prava prodaje Luke Jovića. Ostali novac smo dobili od sponzora i članova Upravnog odbora - ispričao je Terzić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • U pravu (ni)je

    27. maj 2015 | 00:59

    Koji lažov?! Od čega je smanjen dug? Gde su troškovi? Nije valjda da svi oni žive od vazduha?! Dug je sigurno povećan ali kad se to sazna biće belaja...

  • vuk

    27. maj 2015 | 06:42

    Pa zar on ne vredi 10 miliona hahaha

  • radovan

    27. maj 2015 | 01:31

    STO ZNACI DA MALTENE NISTE OSTVARILI NIKAKVU DOBIT JEDINO STE SVE ONO STO STE DOBILI I DALI KOJA SPOSOBNOST ????????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA