Nole otkrio koja je jedina važna stvar koja mu fali u životu!

Prvi teniser sveta žali što nije bio u mogućnosti da zbog profesionalne karijere stekne fakultetsko obrazovanje

  • 5

Novak Đoković je pobedio Rišara Gaskea u osmini finala i zakazao je finale pre finala u četvrtfinalu Rolan Garosa protiv velikog rivala Rafaela Nadala.

Prvi teniser sveta je u Parizu sa novinarima pričao i o pojedinim životnim stvarima, nevezanim za tenis, i tom prilikom je istakao da mu je jedino žao što zbog profesionalne karijere nije mogao da stekne fakultetsko obrazovanje, ali da to nadoknađuje čitanjem i učenjem na sopstvenu inicijativu, u čemu su mu mnogo pomogli i roditelji.

- Najviše mi godi da čujem da sam uzor deci. To je velika odgovornost, ali i privilegija. Hvala Bogu pa imam svest da me prati mnogo mlađih i da se ugledaju na svaki moj potez i način na koji se borim sa svime što nosi život. Ostvarujem se na način na koji sam uvek želeo - rekao je Novak i osvrnuo se na jedinu stvar koja mu nedostaje u životu.

- Nemam fakultetsko obrazovanje. Ponekad osećam da mi nedostaje taj deo života da imam društvo i uspomene iz tog perioda. Ipak, blagosloven sam da imam mogućnost da se bavim sportom u koji sam zaljubljen. Bio sam svestan činjenice da moram da radim na svom obrazovanju a u tome su mi najviše pomogli roditelji - otkrio je Novak Đoković.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Verujem da u životu svaki čovek ima izbor, iako se nekada čini da nemaš. Mislim na neke najobičnije stvari - način na koji ćeš se ophoditi prema drugoj osobi, da li ćete biti ljubazni ili ne samo zato što vam nije bio dan. To uvek od vas zavisi.

Gaskeov hvalospev o Novaku će vam pojasniti zašto je Đoković noćna mora za protivnike!

Prvi reket sveta je u razgovoru za B92 istakao i u koja su mu polja interesovanja.

- Uvek sam se trudio da saznam što više i obuhvatim sva moguća polja znanja, iako znam da moram da ih uskladim sa životom koji vodim. Na primer, muzičko obrazovanje - nedavno sam počeo da sviram saksofon jer sam to oduvek želeo. Jezici su me oduvek privlačili, organizacione nauke, sportski menadžment...

- Od kada sam promenio način ishrane strast mi je i čitanje i pohađanje kurseva za nutricionizam na internetu - istakao je Novak.

Foto: Tanjug/Executive Group Foto: Tanjug/Executive Group

Đoković je uzor mnogima u Srbiji, a on uzora ima u proslavljenom srpskom odbojkašu Vladimiru Grbiću.

- Pročitao sam intervju sa Vlladimirom Grbićem, koji je genijalac i kao čovek i kao sportista. Sada, posle bogate karijere, usmerava svu svoju energiju ka tome da pomogne specijalnim olimpijcima i to je za svaku pohvalu, to ne rade mnogi. Sjajan čoivek, koji je tu dao mnogo korisnih i lepih stvari koje možeš da uzmeš kao savete i inspiraciju za ono što radiš. Te dve stvari su mi dale vetar u leđa i to je ono što konstantno tražim - zaključio je prvi teniser sveta.

VREME JE ZA TENISKI KLASIK: Nole i Nadal se sastaju u četvrtfinalu Rolan Garosa! (FOTO) (VIDEO)

Novak će se u sredu u pravom teniskom klasiku sastati sa Nadalom u četvrtfinalu Rolan Garosa, jedinog turnira sa Gren slema koji nema u svojoj kolekciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Г&Н

    2. jun 2015 | 10:13

    Нолету Великом је узор Велики Владимир. Велике људине у сваком смислу. Свако вам добро било!

  • Sashki

    2. jun 2015 | 08:04

    Kakav covek! Kakav karakter! Svaka mu čast. Ponos nas srba i verujem ostalim narodima iz regiona. Car kralj! Nole ne treba ti fakultet da bi bio obrazovan, mnogi nasi politicari imaju fakultetsko obrazovanje al i dalje se nisu pomakli od štale i gumenih opanaka. To mozda tebi fali na emotivnom smislu al ti si postigao ono sto ni jedan srnin nije posle nikole tesle, a nadam se da se neces zaustaviti samo na tenisu. Od tebe tek ocekujemo ono najbolje! Mozda je sebicno od nas da ti stavljamo to na teret al brate mili mi drugog nemamo :))) Ziv ti nama bio 100 godina

  • Jeretik

    2. jun 2015 | 13:46

    Obrazovaniji si ti od mnogih sa diplomom ,bravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA