Izbacivanje CSKA i Lokomotive u 4. ligu uticaće na Partizan i Zvezdu!

Bugarski klubovi suočeni su sa gubljenjem licence u Evropi za narednu sezonu posle izbacivanja klubova iz Sofije u amaterski rang takmičenja

  • 19
FK Crvena zvezda - FK Partizan, 148 derbi   Foto- Telegraf19

Foto: Telegraf

Prava drama potresa Bugarsku zbog izbacivanja CSKA i Lomomotive u četvrtu ligu, zbog dugovanja državi na ime poreza. Zbog te odluke, postoji mogućnost da bugarski klubovi izgube licencu i za evropska takmičenja, što bi se indirektno odrazilo i na srpske klubove.

 

ŠOKANTNA ODLUKA DRŽAVE: CSKA i Lokomotiva izbačeni u četvrtu ligu!

 

Najugroženiji je Ludogorec, koji zbog ove odluke može da ostane bez kvalifikacija u Ligi šampiona. Upravo protiv kluba iz Razgrada je igrao protiv Partizana dve godine uzastopno u duelima za plasman u grupnu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja. Oba puta su Bugari izašli kao pobednici iz duela. Takođe, neki od bugarskih klubova su potencijalni protivnici Crvene zvezde, Čukaričkog i Vojvodine.

 

Bivši predsednik odbora za licenciranje Krasin Krstev je najavio ovakvu mogućnost za bugarske medije.

 

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

 

Eventualna Žalba izbačenih klubova UEFA mogla bi Bugarsku dovesti do ''nulte'' godine, što bi sve klubove iz Bugarske ostavila bez igranja u evropskim klupskim takmičenjima.

 

To se može desiti zbog velikog popusta bugarskog Saveza, čiji je član komisije za žalbe član Fudbalskog saveza Bugarske, što nema pravo po propisima UEFA.

 

- Komisija za žalbe je nelegitimna jer ima jednog člana koji je zaposlen u FSB, a po propisima UEFA nema pravo na to. Tako joj se svaka odluka pobija. Pitam se zašto CSKA Lokomotia to već nisu uradili. To bi moglo da dovede Bugarsku do nulte godine u Evropi i sve licence će biti otkazane. Naravno, na nadležnim organima je da donesu odluku, ali ovakav scenario je moguć - rekao je Sportal.bg Krasin Krastev.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    2. jun 2015 | 09:47

    Uefa je trebalo da izbaci Zvezdu iz lige ali Tole je prikrio cinjenice i tako joj pomogao da ne budu kaznjeni.Bugarska je ipak drzava a Srbija to dugo nece postati.

  • Nikola

    2. jun 2015 | 10:29

    Izbacite sve nase klubove koji duguju drzavi i koji su u minusu pa posteno nek se takmiče,ali od toga nema ništa jer ovo je Srbija,zato nam i jeste ovako!

  • Сима

    2. jun 2015 | 10:18

    Бугари озбиљна држава?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA