Golman, a postao je jedan od najboljih strelaca u istoriji kluba! (VIDEO)

Slavni čuvar mreže brazilskog kluba zadao domaći zadatak mnogim napadačima

  • 0

Rožerio Seni je neuništiv!

Vremešni golman Sao Paula, koji je ušao u petu deceniju života, pored brojnih rekorda u dosadašnjoj karijeri, postavio je još jedan domaći zadatak njegovim kolegama između stativa, ali ne samo njima, već i onima kojima su u opisu radnog mesta golovi:

Postao je jedan od deset najboljih strelaca u istoriji kluba!

Seni je u noći između subote i nedelje postigao 129. gol za Paulista Trikolore u pobedi nad Gremijem (2:0) u okviru brazilske Serije A i potvrdio epitet najboljih golgetera Sao Paula u istoriji.

Ovaj 42-godišnji veteran je i u sredu bio strelac, takođe iz penala, u derbiju protiv Santosa, i tim pogotkom obezbedio trijumf rezultatom 3:2, a njime je ujedno obezbedio ulazak u krug najefikasnijih strelaca velikana iz najvećeg grada južne hemisfere.

- Seni je postigao nešto što nije lako nijednom napadaču - tvitnuo je klub.

O veličini podviga sjajnog golmana svedoči i podatak, zapravo poređenje sa nekim od najboljim golgetera u Evropi, poput Marija Balotelija, Gabija Agbonlahora, Endija Kerola i mnogih drugih, koji nisu ni blizu tom broju pogodaka.

Zanimljivo je da je Seni prvi gol za Sao Paulo postigao davne 1997. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA