Vujošević: Boriću se za ABA ligu!

Trener Partizana ističe da se FIBA obračunava sa Evroligom preko Jadranske lige i da će klubovi zbog toga biti oštećeni

  • 31
KK Crvena zvezda - KK Partizan, Duško Vujošević Foto: Marko Todorović

Trener Partizana Duško Vujošević bio je zadovojan posle pobede svoje ekipe nad Metalcem u prvoj utakmici polufinala plej-ofa KLS. On je posebno istakao činjenicu da je imao problema sa sastavom zbog povreda nekoliko igrača.

- Metalac ima svoj potencijal i kvalitet, to je pokazao tokom godine rezultatima. Prva utakmica u plej-ofu uvek traži oprez, pogotovu zato što je za Eda Murića sezona završena, Pavlović je preskočio trening, Milosavljević je još u fazi vraćanje samopouzdanja posle sitnije povrede.

- Mislim da smo dobro odigrali, nismo jurili koš razliku. Za dva dana je nova utakmica gde će Metalac imati veće ambicije -  bio je Vujoševićev komentar povodom utakmice, a potom se osvrnuo na druge atkutelne košarkaške teme, a posebno one vezane za ukidanje ABA lige, što se sve češće pominje.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Poručio bih svima koji zagovaraju rizične poteze da se igra samo srpska liga po svaku cenu, da ne razmišljaju samo o svojim interesima, za postavljanjem strukture u toj ligi i institucija, već da se kaže jasno i glasno da je Jadranska liga jača od svih. Ja želim da moji igrači igraju bolje lige, a to je i želja publike, što pokazuje gledanost tih utakmica - konstatovao je trener Partizana.

On je istakao da će se boriti za ABA ligu.

- FIBA se obračunava sa Evroligom preko Jadranske lige. Evroligu baš briga za Jadransku ligu i ona će to da pusti niz vodu, kako god hoćete. Nisam involviran u te odluke, ali neke lične sujete i interese i igre moći... Ako dovedu do toga da se igraju samo nacionalne lige, ne znam ko će da snosi odgovornost ili će to da bude gest patriotizma. Mi koji smo bili oštećeni u ABA ligi... Ja se borim da ostane to takmičenje.

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

Iako je njegova ekipa demonstrirala silu, on ističe da u Valjevu očekuje težak meč.

- Ideja je bila da iskontrolišemo skok, ali bilo je 46 skoka naspram 31, što je jako velika razlika... Zadovoljni smo učinkom u ovoj sezoni, to se oseća kod mojih igrača, kao da jedva čekaju kraj. To nam ne ide na čast, ali mi smo ispunili sva naša očekivanja. Nadam se da će u Valjevu biti kvalitetnija utakmica i da ćemo se videti u Beogradu još jednom - zaključio je Vujošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gospodin Popara

    8. jun 2015 | 08:02

    Ovaj ce nam jos napraviti problem i oko reprezentacije... sad ce iz inata da se bori za ABA ligu

  • Bobiiiii

    8. jun 2015 | 09:48

    Dule grobar srpske kosarke, zeli da nas ukopa skroz sada.

  • Bolest

    8. jun 2015 | 09:35

    Jer je crnogorac pa ga srpaka reprezentacija i ne zanima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA