Ovih pet stvari verovatno niste znali o novom pojačanju Partizana

Kao klinac trenirao je u istoj ulici u kojoj će sada provoditi najveći deo vremena

  • 9

Vezni red šampiona Srbije Partizana od danas je, kao što je i najavljeno, jači za stasitog Marka Jevtovića (22, 192 cm), koji se obavezao na četvorogodišnju vernost crno-belima.

Jevtović u Humsku stiže iz Novog Pazara, gde se igrački afirmisao i gde je bio jedan od najstandardnijih igrača minule sezone. Navijači Partizana će ga oberučke prihvatiti kao igrača koji je bio strelac gola protiv Zvezde, u pobedi Pazaraca nad Beograđanima proletos.

PARTIZAN DOVEO PRVO POJAČANJE: Zvezdin dželat koji daje neverovatne golove! (VIDEO)

Ali, ko je zapravo Jevtović?

1. Odrastao je u u ulici u koju se vratio

Jevtović je fudbalski prohodao u nekada čuvenoj omladinskoj školi Zemuna, u Ugrinovačkoj ulici. Zanimljivo je da će najveći deo vremena sada kada je postao član crno-belih, provoditi na istom potezu, samo nekoliko stotina metara dalje - u SC Teleoptik.

Foto: fkpartizan.rs Foto: fkpartizan.rs

2. Bio je Zvezdi "na tacni"

Još kao 18-godišnjak imao je pvi i do sada jedini internacionalni izlet - u moskovski Dinamo, ali se tamo nije snašao. Vratio se u Srbiju i deo sezone odigrao u Sopotu, tadašnjoj filijali Crvene zvezde. Ipak, tada nije zapao za oko nikom od skauta kluba sa Marakane. Odatle se preselio u kulski Hajduk, da bi posle gašenja Kuljana završio u Pazaru.

3. Dao je Zvezdi gol i udaljio je od titule

I pre pristupanja Partizanu Jevtović je dao veliki doprinos osvajanju titule crno-belih, tako što je bio strelac za Pazar u pobedi nad Crvenom zvezdom (2:1). Upravo je tim golom udaljio Beograđane od titule.

4. Novi Radosav Petrović

Po igračkim karakteristikama, stasu i pokretima, Jevtović neodoljivo podseća na bivšeg igrača Partizana, sada reprezentativca Radosava Petrovića. Pred njim je zahtevan zadatak da zasluži status koji uživa Petrović kod Grobara.

5. Gospodin "golčina"

Jevtovića ne prati reputacija igrača koji često trese mreže, ali kada to čini, onda je to uz tresak! Sa nekoliko zaista majstorskih kreacija skrenuo je pažnju na sebe dok je nosio dres Novog Pazara, pa navijači Partizana nešto slično mogu očekivati od Jevotvića i u crno-belom dresu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teodor

    8. jun 2015 | 21:54

    On je talentovaniji igrac od Race , to je sigurno, ali fudbal je cudna igra, videcemo hoce li dostici naseg kralja Racu! I prestici ga. Ipak, dobro je da j dosao u najuspesniji srpski klub gde ce sigurno imati priliku da se razvije u vrsnog igraca.

  • dadbod

    8. jun 2015 | 21:45

    Odlican fudbaler,i bice veliko pojacanje Partizanu.Ali trebali su dovesti Bruna Matosa - vitrouza sa loptom,pakera,totalno upornog....garantovano novog ljubimca " juga".Milinkovicu dovedite B.M.- fantastican igrac !!

  • Lepa

    8. jun 2015 | 21:41

    Zemunsko dete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA