Mačvan trojkom srušio Metalac i zakazao duel sa Zvezdom u finalu KLS!

Partizan je pobedio u Valjevu sa 73:69 i tako sa 2:0 u polufinalu dobio seriju protiv Metalca

  • 4

Košarkaši Partizana su pobedili Metalac u Valjevu sa 73:69 u okviru drugog meča polufinala KLS, i plasirali su se u finale, gde ih čeka večiti rival Crvena zvezda, koja je sa 2:0 u polufinalu eliminisala Mega Leks.

Izabranici Duška Vujoševića su u prvoj utakmici u Pioniru ubedljivo slavili protiv Metalca sa 86:66, ali je u drugom viđena mnogo veća drama i meč je odlučen u poslednjem minutu.

Delovalo je kao da su crno-beli rešili meč pet minuta pre kraja meča kada su napravili maksimalnu prednost od 15 poena. Od tog trenutka je usledio neverovatan pad u igri Partizana, a Metalac je napravio seriju od čak 13:0 i minut i po pre kraja došao do samo dva poena zaostatka.

Ipak, Milan Mačvan je na minut do kraja pogodio bitnu trojku za svoj tim, čime je faktički prelomio meč. Jošilo je na drugoj strani imao priliku da sa linije penala vrati svoju ekipu na minus tri, ali je bio polovično uspešan. Napad kasnije je Mačvan takođe pogodio jedno od dva bavanja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Metalac je imao dvadesetak sekundi, pogodio je trojku, ali je Milosavljević na tri sekunde pre kraja pogodio dva bavanja i doneo Partizanu pobedu i plasman u finale.

Ni jedna ni druga ekipa nisu prikazali preterano dobru igru tokom cele utakmice. Videli smo pregršt promašaja na obe strane, mnogo izgubljenih lopti, a malo dobrih poteza.

Najbolji pojedinac u redovima crno-belih bio je Dragan Milosavljević, koji je postigao 17 poena. Pratili su ga Mačvan sa 13, Tepić sa 12.

U redovima domaćina je najistaknutiji bio Đorđe Majstorović sa 20 poena, dok je Jeremić postigao 13, a Malešević 12 poena.

Finalna serija počinje u petak, a prednost domaćeg terena ima Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA