UEFA POKRENULA POSTUPAK: Hrvati imaju jedan argument da ne budu drakonski kažnjeni zbog kukastog krsta!

Delegat evropske kuće fudbala predočio je moguću kaznu za nacionalni savez

  • 8

UEFA je pokrenula discipilnski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) zbog incidenta na stadionu Poljud, gde su u petak meč kvalifikacija za EURO 2016 igrali Hrvatska i Italija (1:1).

Zloglasni kukasti krst, simbol nacističke Nemačke, bio je utisnut u travnjak terena stadiona, a pretpostavlja se da je to urađeno hemikalijama nekoliko dana pred meč.

Afera kukasti krst! Nemci tvrde da je hrvatski savez znao za to!

S obzirom na prethodnu kaznu zbog rasizma navijača, meč na Poljudu odigran je bez prisustva publike, a delegat UEFA Duško Grabovac, predviđa ošttriju kaznu.

- Hrvatska će sigurno biti kažnjena. UEFA ima nultu stopu tolerancije na ovakve ispade, a i ovo nije prvi put da se ovako nešto dogodilo. Naš argument bi mogao da bude da bi drakonska kazna išla na ruku počiniocu, ali mi smo već novčanu kaznu i utakmicu bez gledatelja dobili. Sada bi na redu trebalo da bude teža kazna. Novčana kazna i oduzimanje boda ili bodova neki je realni sled događaja. Ovo što se dogodilo je nešto više od fudbala - poručio je Grabovac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Terza interpol

    15. jun 2015 | 19:47

    Nemci se bune,a to im je zaštitni znak!

  • Trig

    15. jun 2015 | 19:00

    Uefa ce ih mozda kazniti ali ce ih Svabe nagraditi,videcemo kako.

  • podrzavamo

    15. jun 2015 | 20:48

    da li je iko primijetio da nigdje nema osude igraca Hrvatske za ovaj slucaj , isto se desilo bez osude i ustasko divljanje Simunica..sto bi u prevodu glasilo...podrzavamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA