OVAKO SAM DAO GOL ZA FINALE: Šaponjić otkrio gde je vežbao akciju za pogodak protiv Malija! (VIDEO)

Strelac pobedonosnog gola za omladince Srbije istakao je da je akcija kod odlučujućeg kornera bila uigravana na treninzima

  • 4

Junak pobede Srbije nad slekcijom Malija od 2:1 u polufinalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu Ivan Šaponjić otkrio je da je odlučujućem pogotku prethodila uigrana akcija.

- Verovao sam kad sam ulazio u igru da mogu ponovo da postignem pogodak, to se i ostvarilo u produžecima, bila je to uigrana kombinacija sa treninga, bio sam na pravom mestu u pravo vreme. Možda sam mogao još neki put da se upišem u strelce, ali važno je da smo pobedili - rekao je Šaponjić za sajt FSS.

EKSKLUZIVNO: Pogledajte kako Srbi igraju kolo na Novom Zelandu i slave sa igračima! (FOTO)

Sličan gol napadač Partizana postigao je i protiv Mađarske u meču osmine finala.

- Presrećan sam, nemam reči da iskažem emocije u ovom trenutku. Ovo je istorijski trijumf, još uvek ne verujemo da ćemo baš mi igrati u finalu protiv Brazila za tri dana - dodao je Šaponjić.

2:1, ŠAPONJIĆ: Kakva akcija za novo vođstvo! (VIDEO)

Zdjelar za Telegraf: Ovi momci su neverovatni, dišemo kao jedan!

Strelac prvog gola na meču Andrija Živković poručio je da mladi fudbaleri Srbije imaju još snage, iako su tri utakmice uzastopno igrali produžetke.

- Nadam se da se cela Srbija raduje, kao što se i mi radujemo ovde na Novom Zelandu. Ovo su neopisivi trenuci, jedinstven osećaj i nezamisliva sreća. Protivnik je bio veoma dobar, potpuno drugačija utakmica od one koju smo igrali u grupi, a ponovo smo morali da igramo 120 minuta - rekao je Živković.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

1:0, ŽIVKOVIĆ: Pogledajte gol koji se kreirao još od Rajkovića! (VIDEO)

Grmi "Marš na Drinu" na Novom Zelandu: Pogledajte atmosferu na tribinama dok igraju Orlići! (VIDEO) (FOTO)

Štoper Srđan Babić rekao je da je plasman u finale veliki trenutak za sve igrače, njihove karijere, porodice, ali i ceo narod u Srbiji.

- Mali je bio veoma težak protivni, brzi su, tehnički besprekorni, imali smo dosta problema, ali smo na kraju sve prevazišli i zasluženo pobedili. Izgleda da naše utakmice ne mogu da prođu bez produžetaka, navikli smo navijače na njih, ali srećom uvek se na kraju svi zajedno radujemo - poručio je Babić.

Finale između Srbije i Brazila igra se u subotu od 07.00 po vremenu u našoj zemlji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    18. jun 2015 | 01:30

    Ne da si mogao,nego si MORAO da das gol za 3-1,sramota kako si sutno loptu

  • Sava

    18. jun 2015 | 10:03

    Samo se pitam kada ce Srbija imati napadaca koji moze da pogodi prazan gol...ovi momci igraju dobro,ali zavrsnica ih ponekad mnogo kosta...

  • lorna

    18. jun 2015 | 08:11

    hajd treneri i selaktori upropastute ovu gemeraciju kao i onu Ivanovicevu , kolarevu koja se nikada i nigdje nije plasirala zahvaljujuci parazitima u savezu i kvazi selektorima...sto dalje od ovih bisera..nisu biseri za svinje..naucite jednom..oni su zlato koje treba da u buducnosti proslave srpski fudbal ali bez Miha , Pizona i ostalih nadri trenera...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA