Vratili nas u surovu realnost: Mlada reprezentacija se osramotila protiv Češke!

Izabranici selektora Mladena Dodića obrukali se u drugoj utakmici na Evropskom prvenstvu i porazom od 4:0 protiv Čeha našli se pred eliminacijom iz grupne faze

  • 27

Dok je čitava srpska nacija i dalje opijena uspehom "Novozelanđana", na drugoj strani sveta desilo se nešto što smo češće navikli da gledamo od naših fudbalera - debakl!

Mlada reprezentacija Srbije pretrpela je težak poraz u drugom kolu Evropskog prvenstva u Češkoj od selekcije domaćina turnira, rezultatom 4:0.

PREČKA SPASILA NEMCE OD FURIOZNE SRBIJE: Naši fudbaleri bez sreće na startu Evropskog prvenstva! (FOTO) (VIDEO)

Činjenica da smo u rezultatskom smislu još i dobro prošli protiv razigranih Čeha najbolje svedoči o tome koliko su naši fudbaleri igrali loše u subotu.

Potpuno malaksali, bez energije, bezidejni, jalovi... Sve suprotno od onoga što su igrači koji kucaju na vrata A reprezentacije, prikazali u prvom kolu protiv Nemaca.

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

U trećem kolu Grupe Srbija igra protiv Danske i samo je pobeda može odvesti u polufinale. Ali, sa ovakvom igrom i željom, kao što je to bilo protiv Čeha, naši igrači nemaju ni prava da se nadaju nečemu ni protiv Skandinavaca.

Junak meča bio je trostruki strelac Jan Kliment!

Napadač Jihlave je mogao da se proslavi kao niko pre njega na zavšnim turnirima ove kategorije, jer je pored tri gola, propustio i dve-tri neverovatno dobre šanse da "pojača" golgeterski bilans, ali će ga i ovako naši mladi fudbaleri dobro upamtiti.

Jedina svetla tačka u našem timu bio je golman Dmitrović, najzaslužniji za to što nam obrazi imaju manje crvenu nijansu posle ovog fijaska.

Četvrti pogodak bio je delo Frideka na isteku sata igre i time je stavljena tačka na goleadu Čeha i neshvatljivo loše izdanje Srbije, koje se nikako nije moglo naslutiti posle obećavajućeg remija sa Nemcima.

Od starta meča bilo je primetna veća želja kod igrača Češke, što su oni pretočili u inicijativu i stalan pritisak na našu odbranu, pa je bilo samo pitanje vremena kada će povesti.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Kliment je u obe situacije koje su prethodile njegovim pogocima, kaznio indolentnost naše odbrane, statične, nesinhronizovane i nemoćne da se danas nosi sa protivnikom.

Ni dve Dmitrovićeve bravure u duelu "jedan na jedan" sa Klimentom nisu bile dovoljan impuls njegovim saigračima da se pokrenu i trgnu iz apatije. Nagovestili su naši na startu poluvremena, posle udarca Jojića, da bi možda mogli da se vrate u meč, ali su brzo posle toga surovo kažnjeni sa dva ekspresna gola, pa su do kraja uglavnom gledali kako da sačuvaju čast i ne prime još koji.

Uz dozu sreće, u tome su i uspeli.

SRBIJA - ČEŠKA 0:4 (0:2)

Stadion: Letna (Prag)

Gledalaca: 15.000

Sudija: Klemon Turpan (Francuska)

Strelci:  Kliment 7, 21, 56, Fridek 59

SRBIJA: Dmitrović, Stojković (od 46. Petković), Pantić, Spajić, Petrović, Čaušić (od 63. Kovačević), Brašanac, Jojić (od 85. Milunović), Đuričić, S. Srnić, Pešić.

ČEŠKA: Koubek, Kaderabek, Brabec, Kalas, Hibš, Petrak, Žmrhal, Kliment (od 82. Prikril), Fridek, V. Kadlec (od 29. Travnik), Skalak ()od 75. Masopust.

GRUPA A

Srbija - Češka 0:4

Danska - Nemačka 20:45

TABELA: Danska 3, Češka 3, Nemačka 1, Srbija 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    20. jun 2015 | 19:35

    Е, ови већ имају "менађере"......и то сваки од њих макар по 3-4!

  • Aca

    20. jun 2015 | 20:17

    Videcemo protiv Danske kako je stanje stvarno Nemojmo da sudimo pre vremena Ne zaboravimo da su ovi momci izbacili Spance u barazu i igrali sa Nemcima pre par dana 1:1

  • Zalosno

    20. jun 2015 | 18:49

    Tuga, odraz naseg A tima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA