Amerika u šoku: Preminuo jedan od najtalentovanijih sportista u zemlji (VIDEO)

Šesnaestogodišnji Tejlor Gaes, igrač bejzbola i američkog fudbala umro je od kuge, kojom se zarazio na porodičnom ranču

  • 6

Talentovani srednjoškolac Tejlor Gaes, pred kojim je mogla biti uspešna sportska karijera, umro je od kuge kojom se zarazio na ranču svoje porodice u američkoj saveznoj državi Colorado.

Šesnaestogodišnjak je podlegao teškoj bolesti četiri dana nakon što su mu se pojavili simptomi prehlade, iako je pre toga njegovo zdravlje bilo besprekorno.

Učenik drugog razreda srednje škole Poudre, bio je jedan od najboljih igrača bejzbola i američkog fudbala u svojoj školi i njegovi treneri kažu da je bio predodređen za veliku sportsku karijeru, ali sve je prekinulo iznenadno oboljenje i potpuno neočekivana smrt.

Tejkorova porodica i škola su u velikom šoku zbog ove tragedije.

On je preminuo od septikemične kuge. Reč je o obliku opasne bolesti, ali lokalne zdravstvene vlasti kažu da nije pokazivao uobičajene simptome - natečene limfne čvorove, već se činilo da je reč o nešto jačoj prehladi ili gripu. Napominju da je verovatno zaražen prilikom kontakta sa lešom neke životinje na porodičnom ranču ili ujedom bube.

Godišnje u Americi u prosjeku bude zabilježeno sedam oboljenja od kuge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    21. jun 2015 | 15:57

    Zalosno je da u zemlji koja pledira da je najbogatija na svetu , umiru mladi ljudi od bolesti koja je navodno izbrisana sa spiska WHO. Ameriko sram te bilo!

  • Don

    21. jun 2015 | 15:25

    Zar se u Americi jos uvek umire od kuge.

  • Srba

    21. jun 2015 | 15:30

    A sta kazu, kakvo ce vreme biti sutra u Srbiji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA