Žreb za Ligu šampiona i Ligu Evrope: Ove timove Zvezda i Partizan žele da izbegnu!

Srpski klubovi će u ponedeljak saznati imena protivnika u evropskim takmičenjima

  • 3

U ponedeljak od 12 časova počinje žrebanje za uvodna dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona, dok sat vremena kasnije počinje žrebanje za Ligu Evrope, pa će mnogi navijači u Srbiji pratiti koje će protivnike dobiti srpski klubovi, koji su prethodne sezone obezbedili učešće u evropskim takmičenjima.

Prvi će ime protivnika saznati šampion Srbije. Partizan takmičenje počinje od drugog kola, gde će biti povlašćen i tako će dobiti lakšeg rivala. Crno-beli mogu za protivnika dobiti i ekipu iz prvog kola, kao i nekoliko rivala iz

POTENCIJALNI PROTIVNICI PARTIZANA:

Neka od ekipa koja prođe prvo kolo. To su od iz prvog kola sledeće ekipe:  TNS (Vels), Levadija (Estonija), Pjunik (Jermenija) i Santa Koloma (Andora), Krusjeders (Severna Irska), B36 Torshavn (Farska Ostrva), Linkoln (Gibraltar) i Folgore (San Marino).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iz druge runde potencijalni rivali su: Sarajevo (BiH), Ventspils (Letonija), Dila Gori (Gruzija), Trenčin (Slovačka), Žalgiris (Litvanija), Astana (Kazahstan), Milsami (Moldavija), Rudar (Crna Gora), Vardar (Makedonija), Stjarnan (Island), Fola Eš (Luksemburg), Dandalk (Republika Irska) i Hibernijans (Malta).

Zahvaljujući statusu nosioca, Partizan je u drugom kolu izbegao Steauu, Seltik, Bate Borisov, Ludogorec, Dinamo Zagreb, Maribor, APOEL, Leh...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Za Partizan bi najbolje bilo da izvuče predstavnike Luksemburga, Malte ili nekog kvalifikanta iz prvog kola, dok bi poželjno bilo da izbegne Sarajevo, Trenčin i Astanu. Šampion Bosne i Hercegovine bi bio posebno nezgodan i zbog vansportskih okolnosti i mogućih incidenata navijača.

Šta Saša Ilić misli o Božinovu i koga ne bi želeo u kvalifikacijama za LŠ? (FOTO)

Zvezda i Vojvodina su povlašćeni u drugom kolu pa za razliku od Čukaričkog imaju priliku da dobiju lakšeg rivala.

POTENCIJALNI PROTIVNICI ZVEZDE I VOJVODINE:

Celje (Slovenija), Kalju Nome, Kalev i Flora (svi Estonija), Ferencvaroš i MTK (oba Mađarska), Sutjeska i Mladost (Crna Gora), Skonto, Jelgava i Jurmala (Letonija), Vikingur i Runavik (Farska Ostrva), Renova i Škendija (Makedonija), Od Grenland (Norveška), Kukeši, Lači i Partizani (Albanija), Gabala (Azerbejdžan), Ordabaši i Kajrat (Kazahstan), Širak, Ulises i Alaškert (Jermenija), Saksan (Moldavija), Glentoran i Glenavon (Severna Irska), VPS, SJK i Lahti (Finska), Dinamo i Spartak (Gruzija), Lusitanos i Sant Hulija (Andora), Vikingur (Island), Olimpik (BiH), Atlantas, Kruoja i Trakai (Litvanija), Kork i Ju-Es-Di (Republika Irska), La Fjorita i Juvenes (San Marino), Erbas, Njutaun i Bala Taun (Vels), Progres (Luksemburg), Balzan (Malta) i Koledž Evropa (Gibraltar).

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Najpoželjniji protivnici Zvezde i Vojvodine su predstavnici San Marina, Andore, Velsa, Severne Irske, ekipe iz baltičkih zemalja, Islanda, Progres iz Luksemburga i Koledž iz Gibraltara.

Valjalo bi izbeći šampione Albanije (Partizani) i Makedonije (Škendija), zbog mogućih incidenata i sukoba sa albanskim navijačima, dok je iz iz sportskih razloga poželjno izbeći kazahstanske klubove, ekipe sa Kavkaza, Ferencvaroš, MTK i Celje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Osvajači Kupa Srbije imaće najteži posao, pošto

POTENCIJALNI PROTIVNICI ČUKARIČKOG:

Hajduk i Lokomotiva (Hrvatska), Vest Hem (Engleska), Rozenborg i Stromgodset (Norveška), Šerif i Dačija (Moldavija), Elfzborg i AIK (Švedska), Apolon i Omonija (Kipar), Slovan, Spartak i Žilina (Slovačka), Nefči i Inter Baku (Azerbejdžan), Slask i Jagielonija (Poljska), Aktobe (Kazahstan), Go Ahed Igls (Holandija), Debrecen (Mađarska), Brondbi i Randers (Danska), Šahtjar i Torpedo (Belorusija), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Liteks i Beroe (Bugarska), Hafnarfjordur i Rejkjavik (Island), Sent Džonston i Aberdin (Škotska), Željezničar (BiH), Botošani (Rumunija), Šamrok i Sent Patriks (Irska), Didelanž i Diferdanž (Luksemburg), Linfild (Severna Irska), Valeta i Birkirkara (Malta), Rabotnički (Makedonija), Koper i Domžale (Slovenija), Beitar (Izrael), Zrinjski (BiH), HB Torshavn (Farska Ostrva) i Vaduc (Lihtenštajn)

Foto: Zoran Milovanović Foto: Zoran Milovanović

Čuka ima priliku da se domogne drugog kola, a to će im najlakše biti ukoliko za protivnike dobiju neku od ekipa iz Malte, Farskih Ostrva, Luksemburga, Lihtenštajna, ili Zrinjski, Sent Patriks, Linfild.

Vest Hem je ubedljivo najteža prepreka za Brđane, koji bi autsajderi bili i protiv Šerifa, švedskih klubova, Rozenborga, slovačkih predstavnika, Poljaka, Nefčija, Aberdina…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК Б..Лука

    22. jun 2015 | 00:02

    E jadni ste vi svi kad sad vec hoćete da izbjegavajte , protivnike !!! Muka mi je od sviju ,,,

  • Totti#10

    22. jun 2015 | 09:41

    Najbolje da ne igramo uopste tako cemo izbeci sve

  • laky

    22. jun 2015 | 05:45

    Steta sto ste izbegli Dinamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA