PODGORICA, ŠKOTSKA I DALEKI ''SSSR'': Ovo čeka Zvezdu, Čuku i Vošu ako prođu prvo kolo!

Srpski timovi dobili potencijalne rivale i u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope...

  • 0

Možda Crvena zvezda na žrebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope nije imala sreće, ali tokom izvlačenja protivnika u drugom sigurno jeste. Ukoliko prođu Kairat iz Kazahstana, crveno-beli će u narednoj rundi čekati boljeg iz duela između škotskog Sent Džonstona i jermenskog Alaškerta.

Kao i u prvom kolu, Zvezda će i u potencijalnom drugom biti domaćin 16. jula, samo dva dana pred početak šampionata Srbije.

Alaškert je klub iz Jerevana koji je osnovan 1990. godine, a na njegovom čelu je biznismen Bagrat Navojan. Godine 2013. su bili šampioni države, a u timu imaju jednog Srbina i Crnogorca (Dušan Mladenović i Darko Vučić).

S druge strane, Sent Džonston je tim sa tradicijom koja datira još od 1884. godine. najveći uspeh im je osvajanje škotskog kupa, a u sastavu imaju četvoricu ''stranaca'' sa Ostrva. Prošle godine su stigli do treće runde, a u sezoni 1971/72 su u istoj poraženi od sarajevskog Željezničara ukupnim rezultatom 5:2.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dinamo Tbilisi ili Gabala iz Azerbejdžana biće eventualni protivnici Čukaričkog. Brđani u prvom kolu najpre moraju da izbace Domžale ukoliko žele da putuju i zemlje bivše SSSR. Gabala je dve godine zaredom završila treća u tamošnjem šampionatu. Jednom su bili šampioni, a u timu imaju bivšeg igrača Partizana Voju Stankovića.

LIGA EVROPE: Zvezda putuje 4.435 kilometara, Čuka do Slovenije, a Voša u Mađarsku!

Gabala je osnovana 1995. godine, dok je drugi potencijalni rival Čuke još 1925. godine počeo da igra fudbal. Apsolutni su rekorderi gruzijske lige sa 15 titula, 12 kupova i šest superkupova. Uspeli su 1981. godine da osvoje i Kup pobednika Kupova. Dinamo je 2009. godine dobio Zvezdu kod kuće sa 2:0, da bi na Marakani viđen jedan od najvećih preokreta kada su crveno-beli od 1:2 stigli do 5:2 i prolaza u narednu rundu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vojvodina će imati velikih problema da u prvom kolu izbaci MTK, a ukoliko se domognu druge runde posao će im biti umnogome lakši - Spartak Jurmala ili podgorička Budućnost. Litvanci su blagi favoriti, a sezonu su završili na trećem mestu prošle sezone. Jednom su bili šampioni. Budućnost još od 2012. čeka titulu crnogorskog šampiona koju su samo dva puta osvajali, a o podgoričanima se manje-više sve već zna.

Zanimljivo, i Voša i Čuka su programirani da u drugom kolu budu domaćini ukoliko prođu prve prepreke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA