• 6

Nesporazum ne sme da baci senku na svetsku titulu

Predsednik Skupštine se oglasio povodom incidenta koji se dogodio tokom ceremonije proslave fudbalera

  • 6

Povodom incidenta koji se dogodio uoči proslave titule omladinskih prvaka sveta, kada su se navodno sukobili gradski menadžer Goran Vesić i Savo Milošević, oglasio se predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević.
On je rekao da je pre izlaska fudbalera na balkon, dogovor bio da nijedan političar niti bilo ko ko nije deo ekipe, ne izlazi na terasu. To se nije odnosilo na Miloševića i Mrkelu, ali dvojica važnih članova novozelandske ekspedicije ipak nisu izašla na terasu, zbog nesporazuma, tvrdi Nikodijević.
SKANDAL NA SLAVLJU FUDBALERA: Sukobili se Milošević i Vesić!
- Povodom medijskih napisa koji bacaju senku na istorijski uspeh naših zlatnih fudbalera i veličanstven doček koji im je priređen u Beograd kao domaćin dočeka želim da kažem da nesporazum ne sme da baci senku na svetsku titulu. Domaćin dočeka mladih fudbalera, u ime Skupštine Beograda, bio sam ja - rekao je Nikodijević i objasnio da je on, i niko drugi, bio odgovoran za protokol ceremonije.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić


- Jedini sam komunicirao sa zvaničnim predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije. To znači da sam u dogovoru sa FSS donosio odluke o tome kakav će biti protokol dočeka, što je uključivalo i dogovor ko izlazi na balkon. Nijedan drugi funkcioner Skupštine grada, uključujući i gradskog menadžera Gorana Vesića, nije učestvovao u dogovorima, niti je donosio bilo kakve odluke povodom dočeka.
Nikodijević je potvrdio da je došlo do nesporazuma, ali ne i između koga, što je za posledicu imalo to da se Mrkela i Milošević ne pojave na terasi zajedno sa fudbalerima.
- Nažalost, u euforiji koja je vladala došlo je do nesporazuma. Naša preporuka da na balkon ne izlaze političari, državni funkcioneri i funkcioneri Saveza u svakom slučaju se nije odnosila na direktora mlađih selekcija Mitra Mrkelu i potpredsednika Saveza zaduženog za mlađe kategorije Sava Miloševića, koji su zajedno sa reprezentacijom deo uspeha. Svakako cenimo njihov doprinos koji su dali tituli i za njih će vrata Skupštine grada uvek biti otvorena.
Predsednik Skupštine Grada apeluje na to da ovaj događaj nikako ne bi smeo da skrene pažnju javnosti na izvanredan uspeh fudbalera.
- Čim su se pojavili medijski napisi kontaktirao sam sa generalnim sekretarom Fudbalskog saveza Zoranom Lakovićem i raspravili smo detalje nesporazuma. Još jednom apelujem da se pažnja javnosti ne skreće sa istorijskog uspeha omladinske reprezentacije.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima