STADION KAO ZATVOR, U ZEMLJI BEZ INTERNETA: Zvezda ne bi volela da putuje ovde u drugom kolu (FOTO)

Ukoliko savladaju Kairat, potencijalni protivnik crveno-belih mogao bi da bude Alaškert iz Jermenije

  • 18
Foto: fcalashkert.am Foto: fcalashkert.am

Verovatno su u Crvenoj zvezdi sve misli usmerene ka Kairatu i kako uspešno prebroditi ovu prepreku iz Kazahstana na putu ka drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali daleko od toga da se negde ''sa strane'' ne razmišlja i o narednom potencijalnom protivniku.

To će biti, kao što je poznato, bolji iz duela Alaškert iz Jermenije i Sent Džonston iz Škotske. Možda su Ostrvljani u ovom momentu donekle i teži rival, ali crveno-beli bi svakako voleli da izbegnu putovanje u Jermeniju.

LIGA EVROPE: Zvezda putuje 4.435 kilometara, Čuka do Slovenije, a Voša u Mađarsku!

Donekle i zbog stadiona koji više liči na zatvor nego na mesto gde bi trebalo da se igra druga runda kvalifikacija. Takođe, tu je dugo putovanje, četiri sata vremenske razlike i veći finansijski izdaci, loša politička situacija koja je tamo prisutna, kao i mnoge druge stvari.

Foto: fcalashkert.am Foto: fcalashkert.am

Alaškert svoje utakmice igra na stadionu ''Nairi'' koji je ''ušao u rekonstrukciju'' 2013. godine. Kapaciteta je 6.850 mesta i nalazi se u blizini jezera u Jerevanu.

Ono što je najviše zabrinulo Škote koji će sigurno gostovati tamo jeste stopa kriminala, terorizam i uopšteno stanje u Jerevanu. Nisu oduševljeni što će putovati tamo, kao ni to što će igrati sa Zvezdom (vide nas u drugom kolu zajedno sa njima), a mi vam otkrivamo šta čeka gostujuće navijače tamo.

PODGORICA, ŠKOTSKA I DALEKI ''SSSR'': Ovo čeka Zvezdu, Čuku i Vošu ako prođu prvo kolo!

Logično, najbolje je putovati avionom. Oni koji žele da krenu na daleki put svojim automobilom moraju da znaju da su putevi u očajnom stanju, a za putovanje vozom po Jermeniji agencije savetuju da se dobro pazite. Razbojnici vrebaju na svakom ćošku i preporučuje se da dragocenosti držite pored sebe u zaključanom kupeu.

Foto: fcalashkert.am Foto: fcalashkert.am

Slično je i u Jerevanu gde britanski mediji navode da novac, kreditne kartice i pasoš ne treba držati zajedno na jednom mestu kako lako ne bi ostali bez istih u ''jednom potezu''. Mada Jermeni tvrde da je stopa kriminala mala, Škotima se napominje da se dobro čuvaju i ne razgovaraju sa sumnjivim ljudima koji rade u grupama.

Grof Božović o žrebu: Dobili smo najtežeg protivnika, ali idemo dalje!

Jermenija je hrišćanska zemlja i narod koji živi izvan Jerevana je dosta konzervativniji. Napominje se da korišćenje opijata podrazumeva kaznu od 4 - 10 godina zatvora, da je homoseksualizam u potpunosti diskrimisan, ali da ne treba preterivati u isticanju heteroseksualne orentacije.

MOŽE ŠIFRA ZA WI-FI? NE MOŽE...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Veliki problem za većinu stranaca koji dolaze u Jermeniju predstavljaju očajan internet i telefonska veza. U zavisnosti gde su kupljeni, mnogi telefoni ne mogu da se koriste u Jermeniji, a za ''šaku interneta'' morate otiću u internet kafe. Međutim, čak i to nije neka uteha jer su veze jednostavno loše.

Škoti nisu oduševljeni što moraju da putuju u Jerevan, a teško da bi i Zvezda volela eventualan povratak u bivše zemlje SSSR-a. Pre svega što ni Sent Džonston ne bi trebalo da bude bauk. Naravno, prvo treba proći Kairat...

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    23. jun 2015 | 19:41

    Pa Marakana je takođe ruglo od stadiona. Sramota je bilo koga ugostiti ovde, stadion na kome su promenjene 3 sijalice za 20 godina!

  • nemanja

    23. jun 2015 | 19:19

    vecina ovih stvari u vezi jerevana i samom jermenijom nemaju veze tamo ne vlada terorizam,politicka situacija je bolja sigurno nego u vecini evropskih drzava,sto se tice kriminala pa ima ga svugde,ali jos nisam cuo vest u maniru *masakr u jerevanu poginulo 100 civila od pmahnitalog kamiondzije* ili tako nesto...

  • Rio

    23. jun 2015 | 20:05

    Vremenska razlika je 2 sata inace ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA