San Antonio izabrao Milutinova na dan kada su uzeli Dankana, Mitrović ''gospodin Nevažni'' (FOTO)

Trojica srpskih košarkaša našla su se na ovogodišnjem NBA draftu

  • 0

Ovogodišnji NBA draft Nikola Milutinov će dugo pamtiti pošto su ga, kao 26. pika, izabrali petostruki šampioni San Antonio Sparsi. I to na dan kada su, pre 18 godina, odlučili da izaberu Tima Dankana kao prvog pika iz ''Vejk Foresta''.

Košarkaš Partizana nije mogao da sakrije sreću što je izabran od strane Sparsa koji će ga najverovatnije ostaviti u Evropi neko vreme.

- Kakva čast i privilegija da budem izabran od strane Sparsa. Uzbuđen sam što idem u Teksas - napisao je Milutinov na svom Tviter nalogu, dok je i generalni menadžer Sparsa R.C. Baford bio oduševljen:

- Uzbuđeni smo što smo uzeli Nikolu. On je sjajan mladi momak koji je dosta napredovao prošle sezone. Daćemo mu priliku da se razvija i pokaže šta može da uradi.

Zanimljivo, Baford je napomenuo da ga Milutinov podseća na Rašu Nesterovića kao i da mu je fascinantno što je srpski centra bolji ofanzivni nego defanzivni skakač.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Njegov saigrač iz reprezentacije i rival iz Crvene zvezde, Luka Mitrović, izabran je kao poslednji 60. pik Filadelfije Seventisiksersa, dok je treći Srbin Nikola Radičević iz Sevilje. Nekdašnjeg pleja Partizana izabrao je Denver kao 57. pika. Kapiten crveno-belih je na draftu dobio nadimak ''gospodin Nevažni'' jer se našao kao poslednji, ali su Seventisiksersi zadovoljni njegovim izborom, uz napomenu da je imao sjajnu sezonu.

SRBIMA JE TO U KRVI! Trojka Radičevića u poslednjoj sekundi sa 16 metara! (VIDEO)

Centar Kentaki univerziteta Karl-Entoni Tauns izabran je od strane Minesote kao prvi pik, Lejkersi su kao drugi odabrali plejmejkera Ohajo Stejta D'Anđela Rasela, dok je Filadelfija birala treća i uzela je centra Djuka Džahila Okafora.

Letonac Kristaps Porzingis odabran je kao četvrti od strane Njujork Niksa. Zanimljivo, njegov izbor propraćen je zvižducima navijača. Mario Hezonja je bio peti izbor od strane Orlanda, dok je Frenk Kaminski, koji je bio potencijalni izbor da zaigra u dresu Srbije, izabran kao deveti pik Šarlota.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA