Peru het-trikom ''odjahao'' u polufinale...a tamo rival protiv kog i danas ratuju (VIDEO)

Peruanci prošli dalje zahvaljujući golovima Gerera, a za finale će se boriti protiv Čilea

  • 0

Fudbalska reprezentacija Perua plasirala se u polufinale Kopa Amerika zahvaljujući het-triku Paola Gerera kojim je srušio Boliviju za 54 minuta - 3:1 (2:0).

Nekadašnji napadač Bajerna i Hamburga najpre je pogodio mrežu Bolivije u 20. i 24. minutu, da bi u 74. definitivno rešio pitanje pobednika. Bolivija je do kraja uspela da iskoristi penal u 84. minutu, a precizan je bio Moreno.

Skida se posle svakog uspeha: Ona je razlog zašto cela Južna Amerika navija za Peru! (VIDEO)

Slavlje na ulicama Perua ulepšano je činjenicom da će u polufinalu igrati protiv selekcije Čilea, domaćina ovogodišnjeg takmičenja i države s kojom i danas ratuju zbog pomorske granice.

Fudbalsko rivalstvo ova dva tima počelo je davne 1935. godine, a njihov duel poznat je i kao ''Clasico del Pacifico'' protkan istorijskim neprijateljstvom i ratom za Pacifik koji su vodili u periodu od 1879 - 1883. godine.

Argentina - Kolumbija i Brazil - Paragvaj su preostala dva četvrtfinalna para. Gaučosi će na teren u noći između petka i subote (01.30), dok je drugi meč zakazan za subotu od 23.30.

(Telegraf.rs

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA