Britance zanimalo zašto Đoković ne igra turnire između Rolan Garosa i Vimbldona. Evo njegovog odgovora!

Srpski teniser od ponedeljka se nalazi u novoj gren slem misiji

  • 2

U ponedeljak počinje najveći gren slem turnir u teniskoj sezoni. Prvi teniser sveta ujedno je i vladajući šampion, kao i prvi favorit za osvajanje Vimbldona. Novak Đoković spreman je za novu misiju.

- Vimbldon je najveći događaj u našem sportu, bar ja tako mislim. Većina igrača želi baš ovaj trofej da osvoji. Deo sezone na travi je kratak, ove godine je ipak za nedelju duži - rekao je Đoković britanskim medijima, i osvrnuo se na ostale favorite.

NOVAKOV PUT DO FINALA: Srpski derbi u 4. rundi, osveta Vavrinki u polufinalu!

- Mari, Federer i Nadal, oni su uvek u vrhu. Mari je osvojio Kvins, Rodžer Hale, a Rafa Štutgart, što su sve turniri na travi, i u odličnoj su formi. Tu je i Vavrinka, osvajač Rolan Garosa. Berdih, Conga... svi vole da igraju na travi - poručio je Đoković, i istakao šta je najvažnije za nastupe na tako velikom turniru kakav je Vilmbldon.

- Ako uspete da izađete na kraj sa velikim emocijama, strahovima i uzbuđenjimaa i svime što vam prolazi kroz glavu na velikoj sceni, možete da zadržite optimalan nivo koncentracije i da pružite najbolje od sebe.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Novinare je zanimalo zašto Srbin nije odigrao nijedan zvaničan meč na travnatoj podlozi od Rolan Garosa.

Novaka očekuje pakao na Vimbldonu!

- Trebalo mi je malo slobodnog vremena, više na mentalnom nego na fizičkom planu. Odigrao sam veliki broj mečeva od starta sezone, izgubio sam dva meča... I zahvalan sam na svemu tome, ali prosto je potrebno da se u nekom momentu u godini odmorite. Možda bi bilo korisno da sam odigrao neki zvaničan meč na travi, ali nije prvi put da dolazim direktno na Vimbldon. Malo sam skrenuo misli sa tenisa i provodio vreme sa porodicom, a sad sam opet u kancelariji - rekao je Đoković.

Prolaze nedelje od kako je poražen u finalu Rolan Garosa od Stena Vavrinke.

- Desilo se nekoliko puta da mi je falio taj poslednji korak. Ali kao teniser, morate da se naviknete na taj osećaj "pobede-porazi". Teniska sezona je jako dugačka, iz nedelje u nedelju idete na drugi turnir, i morate da prihvatite da je sve iza vas, i da idete dalje. Naravno, lakše je reći, nego uraditi. Veliki je to turnir, uložio sam mnogo truda, znači mi dosta, i bilo je razoravajuće, ali sam našao pozitivnu stranu na ceremoniji dodele pehara. Uz ovacije, i to kako smo Sten i ja ukazali poštovanje jedan drugom. Cenim ga i kao čoveka, ne samo kao igrača. Te momente pamtite ceo život - rekao je Đoković.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Njegov trener Boris Beker, tokom igračke karijere bio je specijalista za travu.

- On voli travu, i vidi mu se u očima koliko voi tu podlogu. Pomogao mi je da unapredim igru baš na ovoj podlozi. Pričamo na treninzima o raznovrsnim poenima i kretanju. On je ovde tri puta podizao pehar - zaključio je Novak Đoković.

Prvi meč na terenu "Ol Ingland klaba" Đoković će igrati u ponedeljak, a protivnik mu je Nemac Filip Kolšrajber.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA