Borković dominirao i trijumfovao u Francuskoj!

Srpski automobilista posle prve trke učvrstio se u vođstvu u generalnom plasmanu sa 48 bodova

  • 1

Srpski automobilista Dušan Borković trijumfovao je u prvoj trci FIA ETCC na stazi Pol Rikar, čime je nastavio pohod ka prvoj tituli u Evropskom kupu turing automobila, pod okriljem Svetske automobilske federacije.

Pančevački as je do svoje treće ovosezonske pobede, nakon Mađarske i Slovačke. stigao na dominantan način.

Ostvarivši najbolje vreme u kvalifikacijama, što mu je donelo prva tri boda ovog trkačkog vikenda, Borković je u letećem startu izdržao snažan napad Mata Homole i Andreasa Fistera i u prvu desnu krivinu uspeo da uđe kao prvoplasirani.

Od tog majstorskog manevra, Borković je ugasio svaku nadu konkurentima da mogu da ga ugroze. Svakim sledećim pređenim metrom povećavao je razliku nad pratiocima, a jedino što se dešavalo iza njegovih leđa bila je borba za drugo mesto.

Foto: NIS PETROL RACING TEAM Foto: NIS PETROL RACING TEAM

Srpski automobilista posle prve trke učvrstio se u vođstvu u generalnom plasmanu sa 48 bodova, dok je Čeh Petr Fulin drugi sa pet poena manje.

Borković će na drugoj trci koja počinje u 15,15 časova startovati sa osme pozicije, budući da je startni poredak na drugoj trci obrnut kad je u pitanju najboljih osam vozača iz prve trke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA