Evo kako možemo brže nego što smo mislili da stvorimo novog Novaka Đokovića!

Od 1. jula do početka školske godine deca će moći besplatno da treniraju tenis

  • 1

Teniski savez Srbije (TSS) predstavio je program razvoja teniskih škola koji bi trebalo da dovede do pojeftinjenja bavljenja ovim sportom. Samim tim, mnogo siromašne ali talentovane dece moći će da se bavi tenisom i da jednog dana neko od njih postane novi Novak Đoković.

Program se realizije uz podršku Svetske teniske federacije (ITF) i namenjen je deci školskog uzrasta.

Bliski susret Đokovića i uljeza na travi Vimbldona (FOTO) (VIDEO)

POČELA ODBRANA TITULE! Đoković lagano do prve pobede na Vimbldonu

Predsednik TSS Mirko Petrović otkrio je da će od 1. jula do 1. septembra mališani moći besplatno da treniraju na terenima "Novak".

- Tenis nije tradicionalan sport u Srbiji, ali je zahvaljujući Novaku Ðokoviću, Ani Ivanović i ostalim igračima, postao jedan od najtrofejnijih.

- Želimo da iskoristimo ambijent i obogatimo bazu. Ne razmišljamo o vrhunskim rezultataima, već da što više dece imamo na terenima i da oni kroz ovaj sport podignu kvalitet detinjstva- rekao je Petrović na konferenciji za medije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je dodao da na ovaj način savez pokušava da privuče veliki broj dece i omogući im da uživaju u svemu što tenis kao sport pozitivno donosi.

- Uradićemo obuku i licenciranje trenera za program 10s. Pokušaćemo da uvedemo male međugradske lige kako bi sport učinili zanimljivijim i roditeljima smanjili troškove - rekao je Petrović.

Potpredsednik TŠ Goran Ðoković najavio je da će program biti spoveden i van Beograda, na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj Planini.

Generalni sekretar TŠ Dušan Olrandić istakao je značaj programa Evolušn kopmanije Envolve 9, koji se smatra najnaprednijim u svetu.

- Pokušaćemo na razne načine da smanjimo cenu bavljenja ovim sportom. Finansijska situacija je teška, ali možemo da učinimo mnogo toga. Svesni smo da tenis nije masovan kao drugi sportovi, ali bili bismo zadovoljni kada bi se udvostručio broj dece u tenisu - zaključio je Orlandić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacha

    30. jun 2015 | 21:55

    Za novog Djokovica je potrebna struktura,teniski centar,veci standard,novac....itd,itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA